Internet pre všetkých žiada spoločnosť Slovak Telecom o ospravedlnenie

Tlačový servis  /  17. 02. 2006, 23:34

Spoločnosť Slovak Telecom v svojom stanovisku k výzve občianskeho združenia Internet pre všetkých “Znížte ceny rýchleho internetu!” uverejneného na www.inet.sk uviedla, že internetový denník Inet.sk porušuje zákon o periodickej tlači. Internet pre všetkých ako vydavateľ www.inet.sk rázne odmieta tieto tvrdenia a žiada spoločnosť Slovak Telecom o verejné ospravedlnenie.

Slovak Telecom 9. februára 2006 zaslal médiám “Stanovisko ST k výzve za zníženie cien rýchleho internetu internetového dennika www.inet.sk“. V sprievodnom texte Slovak Telecom uviedol, že www.inet.sk, ktorého vydavateľom je Internet pre všetkých, porušuje Zákon o periodickej tlači, č. 81/1966 Zb., časť 6., §19.

“Po preštudovaní celého zákona a právnej konzultácii sme zistili, že uvedený zákon sa na internetový denník Inet.sk nevzťahuje, navyše Slovak Telecom nesplnil potrebné podmienky na uplatnenie tohto zákona! Domnievame sa, že sa tak spoločnosť Slovak Telecom dopustila poškodzovania dobrého mena internetového denníka Inet.sk a jeho vydavateľa, občianskeho združenia Internet pre všetkých so snahou poškodiť našu výzvu za zníženie cien rýchleho internetu. Preto žiadame spoločnosť Slovak Telecom o ospravedlnenie ” hovorí Michal Slančík, zástupca združenia Internet pre všetkých a šéfredaktor internetového denníka Inet.sk.

“Chceli by sme dosiahnuť, aby spoločnosť Slovak Telecom nevyberala poplatky za telefónne služby od užívateľov ADSL internetu. Zníži sa tak cena ADSL internetu a zlepšia sa podmienky pre používateľov internetu. Je zarážajúce, že spoločnosť Slovak Telecom na výzvu spotrebiteľov nereaguje konštruktívnou diskusiou, ale označí ju za osočovanie a poškodzovanie obchodného mena. Zároveň verejne rozširuje nepravdivé tvrdenia, podľa ktorých internetový denník Inet.sk porušuje zákon, čo považujeme za nehanebné zavádzanie verejnosti!” dodáva Michal Slančík.

Preto žiadame spoločnosť Slovak Telecom, aby sa nám ospravedlnila vo svojej oficiálnej tlačovej správe, ktorú následne rozošle všetkým médiám. Veríme, že vďaka tomuto ospravedlneniu budeme mať so spoločnosťou Slovak Telecom opäť dobré vzťahy.

Aktuálne sa pod výzvu “Znížte ceny rýchleho internetu” podpísalo viac ako 900 spotrebiteľov a podporuje ju cez 20 web stránok. Svoju podporu nám vyjadrilo aj Asociácia telekomunikačných operátorov.


Kontakty:

Michal Slančík
člen IPV, sefredaktor INET.sk
0904 904 784
slancik@inet.sk
icq: 257336749

Peter Polakovič
prezident IPV
0907 982 555
polakovic@inet.sk
icq: 169151795

Neprehliadnite: