Oracle dodáva nový softvér pre komunikátory Nokia

Tlačový servis  /  14. 02. 2006, 17:36

Majitelia moderných komunikátorov spoločnosti Nokia budú môcť pristupovať ku všetkým podnikovým aplikáciám odkiaľkoľvek na svete vďaka novému softvéru spoločnosti Oracle. Umožní im to aplikácia Oracle Sales for Handhelds a Oracle Mobile Field Service pre zariadenia Nokia Series 80, teda komunikátory Nokia 9300, 9300i a 9500. Spoločnosti zároveň oznámili dostupnosť Oracle Database Lite 10g Release 2 pre operačný systém Symbian.

Vzhľadom k rastúcemu množstvu prípadov nasadenia technológií vzdialeného prístupu a mobility v globálnych organizáciách odborníci predpovedajú, že počet mobilných pracovníkov po celom svete vzrastie z viac ako 650 miliónov v roku 2004 na viac ako 850 miliónov v roku 2009. To bude teda predstavovať štvrtinu všetkých pracovných síl.1 Keď zamestnanci trávia čím ďalej viac času mimo kancelárie, je bezpečný prístup k presným informáciám nesmierne dôležitý pre optimálne využívanie obchodných príležitostí a produktivitu tímov.

Aplikácia Oracle Sales for Handhelds poskytuje užívateľom bezpečný prístup k ovládaciemu panelu Oracle Sales, kde môžu v reálnom čase pracovať s aktuálnymi príležitosťami a informáciami o zákazníkoch. Okrem možnosti prezerať, pridávať alebo upravovať informácie o časovom pláne, kontaktoch, úlohách a objednávkach obsahuje aplikácia zabudovaný synchronizačný mechanizmus, ktorý aktualizuje kalendár, kontakty a úlohy uložené v komunikátoroch Nokia.

Aplikácia Oracle Mobile Field Service poskytuje mobilný prístup k relevantným pracovným plánom a informáciám o úlohách, čo umožňuje servisným dispečerom a pracovníkom v teréne užšie spolupracovať na vytváraní, aktualizácii a následnom dokončovaní pracovných požiadaviek. Riešenie tiež umožňuje v reálnom čase pristupovať k informáciám o dielach alebo produktoch, takže sa pracovníci môžu okamžite rozhodovať, ako najlepšie dokončiť rozpracované úlohy.

Obe spoločnosti zároveň oznámili dostupnosť Oracle Database Lite 10g Release 2 pre štandardizovaný operačný systém Symbian, na ktorom sú postavené napríklad platformy Nokia Series 80 a Nokia Series 60. Podpora spoločnosti Oracle systémov Symbian prinesie mobilným pracovníkom výhody technológie Oracle Grid vrátane nepretržitého a bezpečného prístupu k podnikovým dátam a aplikáciám. Integrované riešenie umožňuje sprístupniť rastúcemu počtu užívateľov telefónov so systémom Symbian podnikové aplikácie napríklad pre riadenie vzťahov so zákazníkmi a automatizáciu predaja.

Dlhodobé partnerstvo spoločností Oracle a Nokia upevňuje tiež to, že sa Nokia pripojila ku globálnej obchodnej sieti Oracle PartnerNetwork, ktorej 13 800 členských spoločností dodáva inovatívne podnikové riešenia založené na softvéry Oracle. Vďaka tomu budú môcť užšie spolupracovať vývojárske komunity oboch spoločností. Oracle sa zároveň stal členom programu Forum Nokia PRO Enterprise Zone, čo je rozšírená ponuka v rámci programu Forum Nokia PRO, ktorý poskytuje obsah a prostriedky pre vývojárov.

1 IDC, Worldwide Mobile Worker Population Forecast and Analysis 2005-2009 (Predpoveď a analýza celosvetovej populácie mobilných pracovníkov v rokoch 2005-2009), október 2005

Neprehliadnite: