Internet pre všetkých odmieta tvrdenia Slovak Telecomu

Peter Polakovič  /  10. 02. 2006, 12:06

Slovak Telecom označil našu slušnú výzvu do ktorej sa zapájajú aj zákazníci Telecomu "za neprimerané osočovanie a poškodzovanie obchodného mena". Slovak Telecom tiež naznačil, že porušujeme Zákon o periodickej tlači. Občianske združenie Internet pre všetkých všetky tvrdenia Slovak Telecomu odmieta.

Občianske združenie Internet pre všetkých včera Slovak Telecomu zaslalo nasledovné vyjadrenie, v ktorom odmieta napádanie zo strany Slovak Telecomu a vyvracia obvinenia, ktoré táto spoločnosť vzniesla proti OZ Internet pre všetkých.

Vážený pán Kondáš,

Ďakujeme Vám, že ste vyhoveli našej požiadavke ohľadom zaslania Vášho
oficiálneho vyjadrenia a poučili ste nás o zákone č.81/1966 Zb., časť 6,
§19.

Po preštudovaní celého zákona a právnej konzultácii sme zistili, že uvedený zákon sa na inet.sk nevzťahuje. Dovoľujeme si v tejto súvislosti upriamiť pozornosť na par. 3 predmetného zákona, ktorý jasne vymedzuje rozsah pôsobnosti zákona.

Pre úplnosť uvádzame plné znenie príslušného paragrafu:

§ 3
(1) Periodická tlač sú noviny, časopisy a iné periodické tlačoviny, vydávané
najmenej dvakrát ročne pod rovnakým názvom a v úprave typickej pre tento druh tlače. Za periodickú tlač sa však nepovažujú zbierky zákonov, úradné vestníky a ďalej tlačoviny slúžiace výlučne pre úradné, služobné alebo prevádzkové účely štátnych orgánov a organizácií, vedeckých a kultúrnych inštitúcií, hospodárskych, spoločenských a iných organizácií.
(2) Hromadnými informačnými prostriedkami sú popri periodickej tlači agentúrne spravodajstvo, spravodajské a ostatné publicistické časti rozhlasového a televízneho vysielania a spravodajský film, ako aj zvukové a obrazové záznamy používané na pravidelné informovanie verejnosti o udalostiach, javoch, faktoch a názoroch v Československej socialistickej republike alebo v zahraničí.
(3) Informácie sú správy, údaje, fakty a názory uverejňované v periodickej
tlači a v ostatných hromadných informačných prostriedkoch vo všetkých formách publicistiky.

Chceme záverom dodať, že OZ Internet pre všetkých si nie je vedomé, že by vo svojej výzve uviedlo akýkoľvek nepravdivý alebo zavádzajúci údaj, ale ak sa mýlime a Vy nás na náš omyl upozorníte, radi to napravíme. Zároveň by sme boli veľmi vďační, keby sa celá komunikácia viedla i naďalej v priateľskom duchu ako pri komunikácii s Vašim senior špecialistom Lenkou Huňadyovou.

Nebránime sa akejkoľvek diskusii a veríme, že výsledky diskusie na tému
viazanosť DSL prípojok by zaujímali aj väčšinu čitateľov Inet.sk.

Tak ako veľakrát v minulosti, sme pripravení vytvoriť priestor aj pre
spoločnosť Slovak Telecom pre prezentáciu vlastných názorov ale bez pokusov
o zastrašovanie členov nášho združenia.


S pozdravom

Peter Polakovič
prezident IPV

Michal Slančík
člen IPV a šéfredaktor Inet.sk

Internet pre všetkých

Oficiálne vyjadrenie Slovak Telecomu k našej výzve nájdete tu.

Neprehliadnite: