Slovanet: Chcú užívatelia DSL internetu platiť aj za telefón?

Tlačový servis  /  08. 02. 2006, 10:42

Spoločnosť Slovanet organizuje prieskum, ktorým chce zistiť, koľko internetových užívateľov by používalo ADSL, keby Slovak Telecom poskytoval službu ST DSL neviazane, bez povinnosti odoberať súčasne aj telefónny paušál. Užívatelia môžu vyjadriť svoj názor v dotazníku, ktorý je prístupný na stránke www.slovanet.sk/prieskum.

Najväčší alternatívny internetový poskytovateľ organizuje prieskum, v ktorom internetoví užívatelia môžu vyjadriť svoj názor na odmietavý postoj Slovak Telecomu k poskytovaniu DSL prípojok bez telefónnej služby. Prieskumu sa môže zúčastniť každý záujemca tak, že vyplní dotazník, ktorý je prístupný na www.slovanet.sk/prieskum od 6. februára do 16. februára 2006.

Nesúhlasíme s tým, že Slovak Telecom núti všetkých užívateľov vysokorýchlostného internetu, aby si od neho kupovali aj telefónny program, aj keď cez pevnú linku netelefonujú. Chceme zistiť, či sa náš názor zhoduje z názorom internetových užívateľov, preto im dávame možnosť vyjadriť sa. Po skončení prieskumu máme v pláne oboznámiť s výsledkami média aj samotný Slovak Telecom,“ hovorí Roman Greguš, marketingový riaditeľ Slovanetu.

Slovak Telecom poskytuje službu ST DSL s povinnosťou odoberať súčasne aj telefónny paušál. Telekomunikačný úrad SR v rozhodnutí z 20.10.2005 vyhlásil že služby nemožno viazať jednu na druhú, ani v prípade keby povahovo súviseli, ale technicky ich je možné poskytovať oddelene. Telecom tak neurobil a po 1. januári naďalej vyberá od všetkých užívateľov ADSL dvojité poplatky - za telefónnu službu a zároveň za vysokorýchlostnú DSL prípojku. V zmysle vyjadrení pre média je ST schopný vytvoriť produkty bez vzájomného viazania, ale napriek tomu tak neučinil.

Súvisiace odkazy:


Slovak Telecom zbytočne predražuje vysokorýchlostný prístup do Internetu www.slovanet.sk/menu/ts20060117.html

Prieskum názorov na viazanie služieb ST DSL www.slovanet.sk/prieskum

Neprehliadnite: