Pozvánka na WUG

Rasťo Turek  /  23. 01. 2006, 20:54

Chcel by som Vás pozvať na meetingy občianskeho združenia WUG. Ak sa chcete priučiť niečo zo systémov Microsoft Windows, neváhajte a prečítajte si tento článok, určite nebudete banovať.

Čo je to WUG?

WUG je občianske združenie, ktoré združuje počítačových profesionálov so záujmom o platformu Microsoft Windows. Združenie usporadúva meetingy, kde sa bežní ľudia môžu zdarma zaučiť špecifickej problematike, samozrejme stále hovoríme o platforme Windows. Združenie WUG usporadúva meetingy minimálne raz mesačne.


Čo mi WUG môže poskytnúť?

Výhodou meetingov usporiadaných združením sú tzv. Hands on Laby. Tento doplnok meetingu umožňuje návštevníkom sa aktívne zapojiť do prednášky a každú problematiku si odskúšať priamo na mieste a tým je zaistená absolútna schopnosť návštevníkov pochopiť dostatočne preberanú tému. Ďalšou nespornou výhodou je, že prednášky sú vedené profesionálmi, ktorí problematiku stopercentne ovládajú a na druhej strane tieto prednášky nie sú vedené ako prednášky Microsoftu, kde sa vyzdvihujú len klady. Na týchto prednáškach sú konzultované i zápory jednotlivých systémov a sú samozrejme dostatočne vysvetlené aj možnosti zásahu pri vzniknutých problémoch.


Ako často sa meetingy konajú?

Meetingy sú minimálne raz za mesiac i viac a kapacita na jednu prednášku je 100 ľudí. Na každú jednotlivú prednášku sa treba registrovať, aby bolo možne pripraviť dostatočne veľa občerstvenia (ktoré je mimochodom zadarmo :-) ) a samozrejme aj dostatok miesta, či materiálu doplňujúceho prednášku.


Zaregistrovať sa na najbližší WUG meeting môžete tu
http://wwwapp.wug.cz/Akce/Default.aspx?AID=71

Najbližšia prednáška je 24.01.2006 v Bratislave o 17:00 h. Počítačová škola GOPAS, Dr. V. Clementisa 10.


Program prednášky

Ako som sa už zmienil najbližšia prednáška je zanedlho a tu je jej náplň.

17:00 - Predstavenie MOM 2005 (princíp fungovania, začlenenie do existujúcej infraštruktúry, inštalácia, základná konfigurácia)
18:15 - Prestávka, občerstvenie
18:30 - Využitie MOM Management Packs a ich ukážka, ukážka konfigurácie vlastných pravidiel, doporučené postupy
19:45 – Diskusia

Záver

Ešte raz by som chcel všetko zhrnúť. Dôvodov prečo navštíviť prednášku je hneď niekoľko a to že každá prednáška je úplne zdarma, v „cene“ je aj občerstvenie :-). Ďalej je možnosť získať prehľad o nových či stávajúcich technológiách a zdokonalenie sa v problematike. Určite za zmienku stojí doplnok prednášky a to Hands of Laby, kde si môžu návštevníci osobne vyskúšať práve preberanú problematiku a tak lepšie pochopiť princípy či možnosti jednotlivých časti systémov.

Dúfam že každý nadšenec na niektorý z meetingov príde, však za to nič nedáte a určite sa na niektorom z nich stretneme ;).

Bližšie informácie na stránke http://www.wug.cz/bratislava/default.xtml

Neprehliadnite: