eTel Slovensko hodnotí rok 2005 ako úspešný a v budúcom roku očakáva tlak na ceny

Tlačový servis  /  20. 12. 2005, 19:13

Spoločnosť eTel Slovensko dosiahne v tomto roku tržby na úrovni 390 miliónov Sk. Oproti minulému roku to predstavuje nárast približne o 23 %. V roku 2005 pripojil eTel viac ako polovicu z dvoch tisícok súčasných zákazníkov. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Juraj Taptič.

„Rok 2006 bude v znamení rozvoja celého telekomunikačného trhu. Očakáva sa zavedenie služby CPS a začiatok rokovaní o uvoľnení miestnych vedení. Na trhu bude pokračovať konsolidácia, všeobecným očakávaním je vstup tretieho mobilného operátora. Objavia sa aj prvé pokusy o širšie komerčné zavedenie internetovej telefónie. Na druhej strane bude pokračovať tlak na ceny a konvergenciu pevných a mobilných služieb, čo prirodzene vyvolá nové inovatívne postupy zo strany operátorov“, hovorí Juraj Taptič.

eTel Slovensko, s. r. o. Bratislava, je súčasťou medzinárodnej skupiny eTel Group, ktorá sa orientuje na trhy strednej a východnej Európy. Na Slovensko prišla v roku 2000. V priebehu 5 rokov sa zaradila medzi najväčších alternatívnych telekomunikačných operátorov v krajine a výraznou mierou sa pričinila o liberalizáciu telekomunikačného trhu na Slovensku. Každý rok zaznamenáva dvojciferné prírastky v tržbách. Kým v roku 2001 eTel Slovensko evidoval tržby takmer 96 miliónov Sk, postupne sa približuje k polmiliardovej hranici. Spoločnosť eTel Slovensko doteraz pripojila vyše 2 100 zákazníkov, prevažne z podnikovej sféry, pričom v tomto roku to bolo 1400 zákazníkov. Sú medzi nimi napríklad Swedwood Slovensko, letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, Slovenská televízia, Slovenský rozhlas, Coca-Cola Beverages Slovakia, Matador Púchov, cukrovar Eastern Sugar Slovensko, TASR a mnohé ďalšie.

Firma sa môže oprieť o medzinárodnú chrbticovú MPLS sieť a o plnohodnotnú hlasovú a dátovú infraštruktúru. Optická sieť v dĺžke 2 400 kilometrov tvorí okruh, spájajúci Budapešť, Viedeň, Salzburg, Mníchov, Frankfurt, Varšavu, Prahu, Brno a Bratislavu.

Neprehliadnite: