GTS kupuju Quadiu

Peter Polakovič  /  15. 12. 2005, 18:12

Skupina GTS Central Europe (GTS CE), ktorej súčasťou je aj slovenský telekomunikačný operátor GTS Slovakia, včera nadobudla 100%-ný podiel v spoločnosti Quadia DCT a.s. Skupina GTS CE tak úspešne pokračuje v napĺňaní svojich strategických cieľov.

Spoločnosť GTS Slovakia je významným alternatívnym operátorom na slovenskom telekomunikačnom trhu a poskytuje širokú škálu vysokokvalitných služieb v oblasti internetu, hlasu a dát, predovšetkým pre firemnú klientelu.

Spoločnosť Quadia DCT disponuje rozsiahlou optickou sieťou na území Bratislavy, prostredníctvom ktorej poskytuje pripojenie do internetu, hlasové a dátové služby pre stredné a väčšie podniky, ako aj pre telekomunikačných operátorov.

„So svojou zákazníckou bázou a špičkovými odborníkmi je Quadia významným prínosom pre ďalší rozvoj pôsobenia skupiny GTS CE na Slovensku. Optická sieť Quadie pokrýva všetky významne rozvíjajúce sa oblasti Bratislavy, v ktorých sa sústreďujú obchodné a výrobné aktivity firiem. Vďaka tomu budeme môcť poskytovať našim zákazníkom najmodernejšie telekomunikačné služby s vysokými prenosovými rýchlosťami prostredníctvom našej vlastnej infraštruktúry, bez ďalších sprostredkovateľov," povedal Branislav Brezovič, generálny riaditeľ GTS Slovakia.

O spoločnosti GTS Slovakia
GTS Slovakia spol. s r. o., pôsobí na slovenskom telekomunikačnom trhu od roku 1999. V súčasnosti patrí k popredným poskytovateľom telekomunikačných služieb v oblasti internetu, hlasu, dát a súvisiacich služieb na slovenskom telekomunikačnom trhu. Za prvých šesť mesiacov tohto roku dosiahli celkové tržby spoločnosti 140,8 mil. Sk, čo predstavuje v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roku nárast obratu o 16,4%. Odhad celkových tržieb za tento rok sa pohybuje okolo 300 mil. Sk. Viac informácii: www.gtsgroup.sk.

O spoločnosti GTS Central Europe
GTS CE združuje skupinu alternatívnych telekomunikačných operátorov v Českej republike, Poľsku, Maďarsku, Rumunsku a Slovensku. Zameriava sa primárne na podnikovú klientelu. GTS CE taktiež poskytuje služby zákazníkom z Ukrajiny, Litvy, Slovinska, Bulharska, Chorvátska a Srbska. Príjmy spoločnosti GTS CE, ktorá novými akvizíciami posilňuje svoje postavenie v regióne strednej a východnej Európy, by sa v roku 2005 mali pohybovať okolo 300 mil. Euro. Viac informácií:www.gtsce.com.

zdroj: tlačová správa GTS

Neprehliadnite: