Slovanet narastie s novým investorom

Tlačový servis  /  15. 12. 2005, 12:59

Pre Slovanet a jeho zákazníkov znamená nový strategický investor posilnenie stability a perspektívy pôsobenia na telekomunikačnom trhu. Investor a zároveň nový partner Slovanetu spoločnosť Asseco Slovakia, chce Slovanet dlhodobo rozvíjať a vytvárať mu príležitosti vstupu na nové trhy. Podľa plánu narastie obrat spoločnosti v roku 2006 až o 20%.

Najväčší alternatívny poskytovateľ a telekomunikačný operátor na Slovensku bude pokračovať v rastúcom pôsobení na trhu aj pod krídlami nového majiteľa. Zámerom spoločnosti Asseco Slovakia, nového strategického investora Slovanetu, je na základe dosiahnutých výsledkov ponechať voľné ruky súčasnému manažmentu Slovanetu vo vedení a rozvíjaní firmy. Okrem toho, že Slovanet nezmení názov ani logo, bude pokračovať v poskytovaní všetkých existujúcich internetových, dátových a telefónnych služieb a už v blízkej dobe uvedie nové produkty pre firmy aj domácnosti.


Náš nový investor, akciová spoločnosť Asseco Slovakia, je za posledné obdobie akvizícií v telekomunikačnom sektore prvým, ktorý pozná situáciu a podmienky na slovenskom ICT trhu, pretože sám tu už dlhú dobu pôsobí,“ hovorí Peter Máčaj, výkonný riaditeľ Slovanetu. „Slovanet sa zároveň stáva jedným z mála slovenských telekomunikačných podnikov, ktorého vlastní strategický investor so záujmom o dlhodobý rozvoj,“ dodáva P. Máčaj. Aj vďaka tomu bude spoločnosť pokračovať vo výraznom raste aj v budúcom roku, pri plánovanom zvýšení obratu až na úroveň 530 mil. Sk.


Zámerom nového majiteľa je Slovanet dlhodobo rozvíjať a vytvárať mu príležitosti vstupu na nové trhy formou úzkej partnerskej spolupráce. Spolu sa napríklad chcú uchádzať o veľké projekty, pri ktorých bude výhodou, že jeden dodávateľ poskytne súčasne dodávku softvéru, hardvéru a komunikačných služieb vrátane ich integrácie formou uceleného riešenia.


Vďaka posilnenej stabilite a očakávanému rastu Slovanet získa zároveň zázemie pre štart rozsiahlejších projektov a nových služieb v zmysle svojej strategickej vízie "Slovanet trvale ako prvý alternatívny operátor na slovenskom trhu elektronických komunikácií". Znamená to tiež, že v konečnom dôsledku budú z nového vzťahu spoločností Slovanet a Asseco Slovakia profitovať najmä zákazníci oboch spoločností.

Neprehliadnite: