LogicaCMG uOne základom pre rozširovanie mobilných služieb tretej generácie

Tlačový servis  /  07. 12. 2005, 13:25

Spoločnosť Hutchison 3G využila produkt spoločnosti LogicaCMG na to, aby mesiac pred Vianocami spustila na rakúskom trhu do prevádzky službu Videomail. Ide o obohatenú verziu tradičnej hlasovej schránky využívajúcej možnosti siete tretej generácie.

V prípade, že sa nepodarí uskutočniť hovor, je volajúcemu prehraná videospráva od volaného, doprevádzaná možnosťou nahrať vlastnú videosprávu. Príjemca si môže zvoliť z celej škály možností prístupu k videospráve, vrátane videorozhovoru, e-mailu a internetového prehliadača.

Užívatelia si tiež môžu vybrať z mnohých videopozdravov, ktoré nahrali rôzne celebrity. Tieto pozdravy sú dostupné prostredníctvom ich internetových portálov.

Predpokladá sa, že predvianočné obdobie, keď ľudia posielajú pozdravy svojim blízkym, je pre zavedenie tejto služby obzvlášť vhodné a že toto načasovanie pomôže rýchlejšiemu rastu jej využívania. Nová služba by mala prispieť k tomu, že si Hutchison 3G udrží postavenie vedúceho operátora tretej generácie a že aj naďalej bude dosahovať vysoký obrat na užívateľa (ARPU). Momentálne má viac ako 260 tisíc zákazníkov.


Generálny riaditeľ rakúskeho Hutchisonu (pôsobí tu pod značkou „drei“) Berthold Thoma prehlásil: „Spolupráca so spoločnosťou LogicaCMG nám umožňuje rozširovať portfólio našich služieb na rakúskom trhu o ďalšie inovatívne produkty. Ak zoberieme do  úvahy, že LogicaCMG má skúsenosti so spoluprácou s viac ako 300 svetovými operátormi, je zrejmé, že nám dokáže poskytnúť špičkové technologické znalosti, ktoré potrebujeme k tomu, aby sme mohli zákazníkom ponúkať skvelé služby.“


Chris McDermott, prezident pre telekomunikačný sektor vo firme LogicaCMG, dodal: „Platforma LogicaCMG uOne, ktorú Hutchison využíva, je ideálnym riešením pre operátorov, ktorí chcú ponúkať tie najpokročilejšie služby, aké súčasné technológie umožňujú. Takže pre operátorov ako je Hutchison.“

Neprehliadnite: