Vysokorýchlostný internet na Slovensku prevládol nad klasickým pripojením

Tlačový servis  /  26. 11. 2005, 10:54

Slovanet v týchto dňoch zaznamenal prekročenie počtu užívateľov vysokorýchlostného internetu voči klasickému dial-up pripojeniu. Technológia ADSL za dva a pol roka existencie na trhu prevládla nad telefonickým pripojením do internetu.

Rok 2005 bude prelomový z pohľadu rozšírenia moderného vysokorýchlostného internetu medzi slovenskými užívateľmi. Slovanet v  2. polovici novembra zaregistroval už viac ako 50%-ný podiel užívateľov ADSL služieb z celkového počtu zmluvných zákazníkov. Klasický vytáčaný internet, ktorý umožňuje pripojenie maximálnou rýchlosťou 56 kbit/s, je týmto prekonaný a definitívne sa stáva menšinovým.

Predpokladáme, že v budúcom roku stúpne podiel užívateľov širokopásmového ADSL internetu o ďalšiu tretinu,“ hovorí Roman Greguš, marketingový riaditeľ Slovanetu. „Teší nás stále rastúci počet zákazníkov využívajúcich vysokorýchlostné pripojenie, Slovensko ale v celkovej penetrácii stále zaostáva za európskym priemerom,“ dodáva R. Greguš.

Vysokorýchlostný internet poskytuje Slovanet od júna 2003 a za uplynulých 30 mesiacov nová technológia stihla prevládnuť nad doterajším telefonickým pripojením, ktoré je na trhu už viac ako 10 rokov. ADSL umožňuje pripojenie bez platenia minútových poplatkov a je až štyridsaťkrát rýchlejšie ako dial-up.

Neprehliadnite: