Na kongrese ITAPA 2005 horúce novinky o informatizácii verejnej správy

Tlačový servis  /  18. 11. 2005, 12:23

Za účasti vrcholných predstaviteľov informačnej spoločnosti z Európy a USA sa 21.-22. novembra uskutoční v Bratislave už 4. ročník medzinárodného kongresu o informatizácii verejnej správy ITAPA 2005. O realite a budúcnosti e-governmentu bude diskutovať viac ako 80 osobností z jedenástich štátov.

Bruno Dominique Lanvin zo Svetovej banky zhodnotí konkurencieschopnosť Slovenska v oblasti informačných technológií, špeciálnu novinku odprezentuje minister vnútra SR Vladimír Palko.

Medzinárodný kongres ITAPA je už po štvrtý rok líderskou platformou pre diskusie, formulovanie vízií a nachádzanie riešení v oblasti informatizácie verejnej správy. Každoročne na jeseň sa tu stretávajú najvýznamnejší predstavitelia informačnej spoločnosti, aby dali smer ďalšiemu budovaniu eGovernmentu na Slovensku.

ITAPA 2005 ako najväčší IT kongres na Slovensku počas dvoch plných dní ponúkne viac ako 80 vystúpení - kľúčových prednášok a panelových diskusií na strategické témy, ale aj so zameraním na riešenie konkrétnych problémov a prezentácie technických riešení.

Komplexne z pohľadu informatizácie sa prostredníctvom top-spíkrov predstavia Francúzsko, Dánsko a USA. Belgicko poskytne skúsenosti s riešením počítačovej kriminality v Európe, Maďarsko s implementáciou e-governmentu na miestnej úrovni, Česko s rozširovaním elektronického podpisu, trnavská samospráva ukáže, ako možno fungovať v úplne „bezpapierovom“ úrade. Informatizačné ciele Európy pre najbližšiu budúcnosť priblíži Európska komisia. ITAPA 2005 predstaví viacero nových projektov na všetkých úrovniach verejnej správy.

Kongres otvorí kľúčovou prednáškou o iniciatíve Minerva podpredseda Vlády SR Ivan Mikloš. Súčasťou kongresu bude aj výstava projektov a riešení z oblasti informatizácie verejnej správy a vyhodnotenie súťaže úspešne realizovaných modernizačných projektov Cena ITAPA 2005.

Každoročne sa na kongrese ITAPA stretávajú významní politickí predstavitelia, vedúci predstavitelia IT zo štátnej správy, samosprávy aj komerčného sektora, špičkoví odborníci aj nadšenci informačnej spoločnosti.

Kompletný program a registrácia na www.itapa.sk

Highlights:
keynotes-výber:
Ivan Mikloš – Lisabonská stratégia pre Slovensko a jej dopad na informatizáciu verejnej správy Bruno Dominique Lanvin (World Bank) – Bezpečnosť a konkurencieschopnosť Slovenska z pohľadu Svetovej banky Vladimír Palko – Stratégia budovania e-governmentu a elektronických služieb v rámci MV SR kľúčové prednášky Dánska, Francúzska a USA o pokrokoch informatizácie v týchto krajinách

výber z ďalšieho  programu - témy:
stratégia Európskej komisie pre informatizáciu - program i2010 – Achim Klabunde, EK špeciálna prezentácia Ministerstva spravodlivosti SR nový projekt Bratislavy - Staré mesto - Mobil Parking zo zákulisia auditov na Ministerstve financií SR zlepšenie hospodárenia vysokých škôl - výsledky + realizovaný projekt SOFIA Úrad trnavského samosprávneho kraja úplne odbúral papiere na svojom úrade región Vysočina - región č.1 v ČR z pohľadu modernizácie a informatizácie región Štajersko – líder v Rakúsku zavádza jednotný elektronický typ dokumentov na komunikáciu s rakúskymi aj EÚ úradmi aktuálne projekty Rakúska - elektronická identifikácia občanov nasadenie Open source v Čechách a v španielskom regióne Extremadura - úspešný príklad z Európy aktuálny stav ECDL vzdelávania na Slovensku aktuálny stav informatizácie na Slovensku, v Čechách a v Európe - najnovšie štatistiky, porovnanie zavádzania online služieb stav počítačovej kriminality v Európe - ako sa riešia otázky bezpečnosti a súkromia na európskej úrovni skúsenosti s rozširovaním elektronického podpisu v Čechách budovanie európskej certifikačnej autority ako sa využíva diaľkový prieskum zeme napríklad v dotáciách do poľnohospodárstva

Prezentovať prídu spíkri z 10 krajín Európy a USA.
Kompletný program, zoznam prednášajúcich a registrácia na www.itapa.sk

Neprehliadnite: