DNV sa stala globálnym certifikačným partnerom spoločnosti Nokia

Tlačový servis  /  09. 11. 2005, 19:08

Spoločnosť Nokia sa rozhodla rozšíriť certifikáciu systému riadenia na všetky divízie a pristúpiť k produktovej certifikácii. Na základe dlhodobej spolupráce spoločnosť nedávno predĺžila zmluvu s nezávislou medzinárodnou nadáciou Det Norske Veritas. Súčasná zmluva s DNV zahŕňa produktovú certifikáciu a vzťahuje sa aj na obchodnú divíziu Nokia Networks.

Spoločnosť Nokia systematicky pracovala na tom, aby kombináciou systémov riadenia zo všetkých svojich centier vytvorila jeden systém riadenia spoločný pre celú spoločnosť. Hneď na začiatku vyjadrila vysoké požiadavky a očakávania ohľadom výkonu a kompetencií audítorov. Hľadala partnera, ktorý by rozumel jej globálnemu obchodu a postupom a ktorý by bol schopný uskutočniť porovnanie medzi jednotlivými zložkami na nadnárodnej úrovni.

Výsledkom úsilia je jeden multicentrický certifikát kvality systému riadenia a multicentrický certifikát environmentálneho systému riedenia pre všetky činnosti spoločnosti. Spolupráca s jedinou certifikačnou spoločnosťou, ktorá bola schopná podporiť vytvorenie a zavedenie jednotného systému riadenia v spoločnosti, sa osvedčila.

Zmluva s DNV zahŕňa certifikáciu systému riadenia podľa štandardu kvality ISO 9001, environmentálneho štandardu ISO 14001 a štandardu kvality pre automobilový priemysel ISO/TS 16949. Okrem certifikácie ISO/TS 16949, ktorá sa zatiaľ týka len jednej zložky, zahŕňa zmluva všetky činnosti spoločnosti Nokia na celom svete.

Zmluva bola naviac rozšírená o produktovú certifikáciu Radio and Telecommunications Terminal Equipment (R&TTE) tak, aby produktové kategórie a technológie zodpovedali dodatku V. k Nariadeniu 1999/5/EC. To znamená, že DNV svojimi auditmi verifikuje schopnosť systému riadenia spoločnosti Nokia navrhnúť a vytvoriť produktové kategórie a technológie v rozsahu nariadenia. Pokiaľ sa nájde zhoda, dostanú značku CE.

Neprehliadnite: