Spoločnosť Profesia súčasťou Daily Mail and General Trust

Tlačový servis  /  08. 11. 2005, 09:51

Koncom minulého mesiaca, 28.októbra 2005 boli podpísané zmluvy, na základe ktorých sa 100 percentným vlastníkom spoločnosti Profesia, spol. s r.o. stala spoločnosť Lapcom, Kft.

Spoločnosť Lapcom je maďarským zastúpením Northcliffe International, divízie spoločnosti Daily Mail and General Trust plc (DMGT). DMGT je jednou z najväčších britských mediálnych spoločností, ktorá vydáva napríklad denníky Daily Mail, Evening Standard, vlastní pracovný portál www.jobsite.co.uk (č. 2 na britskom trhu), pôsobí na televíznom, rozhlasovom, výstavníckom trhu a v ďalších oblastiach.

Akvizícia Profesia.sk súvisí s jasnou stratégiou koncernu Daily Mail and General Trust - expandovať na vydavateľsko–mediálnom trhu. Pracovný server Profesia.sk ešte zdôrazní líderskú pozíciu na internetovom pracovnom trhu, ktorú má koncern vo Veľkej Británii. Veríme, že naše skúsenosti z daného portfólia prispejú k zefektívneniu služieb pre zákazníkov,“ povedal Oto Lanc, druhý konateľ spoločnosti Profesia, zástupca DMGT.

Predajom spoločnosti Profesia britskej skupine DMGT ukončil Slovensko-americký podnikateľský fond jednu z najúspešnejších investícií vo svojej histórii. SAEF bol schopný za 5 rokov, čo je ideálna doba zotrvania finančného investora v spoločnosti, dosiahnuť mieru zhodnotenia investície, čiže vnútornú mieru výnosnosti, viac ako 70 percent p.a.“, povedal Matej Fekete, riaditeľ investícií Slovensko-amerického podnikateľského fondu (SAEF). Pri miere rizika, ktorú tento projekt pre SAEF predstavoval, je to mimoriadne úspešná investícia. Vstup SAEF do Profesie možno považovať za ukážkový príklad investície rizikového kapitálu.

Profesiu sme naštartovali v spoločnosti ui42 už v roku 1997, v začiatkoch internetu na Slovensku, ako jeden z dobrých nápadov. Vďaka práci odborníkov zameranej na reálne potreby ľudí a firiem a vďaka dobre navrhnutej a realizovanej webovej aplikácii sa z Profesie časom stal líder na slovenskom internetovom trhu práce. Predaj spoločnosti Profesia strategickému investorovi vnímame ako potvrdenie správnej orientácie ui42 na synergiu kvalitných ľudí a profesionálneho internetového softvéru“, povedal Martin Krupa, riaditeľ spoločnosti ui42, doterajšieho spolumajiteľa spoločnosti Profesia.

Portál www.profesia.sk sa od svojho vzniku v roku 1997 stal najväčším a najvyhľadávanejším portálom o práci na Slovensku. Spoločnosť Profesia získala mnohé domáce i zahraničné ocenenia v rôznych oblastiach:

- Cenu roka 2000 za riadenie a rozvoj ľudských zdrojov v kategórii Personálny projekt 2000.

- 1. miesto v kategórii Elektronický obchod a podpora malého a stredného podnikania v  súťaži o najlepšiu multimediálnu internetovú stránku a CD/DVD ROM na Slovensku “SlovakPrix MultiMedia 2003“.

- V roku 2004 Certifikát a Zlatú medailu Slovak Gold v kategórii Služby, ako vôbec prvá internetová služba.

- V roku 2004 4. miesto a v roku 2005 6. miesto v rebríčku technologických firiem zostavovanom firmou Deloitte - Fast 50 Central Europe v kategórii “Rising Stars“.

Tak ako vstup SAEF v roku 2000 bol pre Profesiu prechodom z detstva do dospievania, vstup DMGT vnímame ako začiatok dospelosti Profesie a vykročenie do väčšieho sveta. A keď si uvedomíme zmeny, ktorými prešla Profesia za päť rokov spolupráce so SAEF, je skutočne zaujimavé si predstaviť, kde bude o ďalších päť rokov“, povedal Dalibor Jakuš výkonný riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Profesia.

Neprehliadnite: