Microsoft spoločne s partnermi dnes otvorí Superbyt

Tlačový servis  /  03. 11. 2005, 21:35

Microsoft so svojimi partnermi predstavuje Superbyt – miesto, kde bývanie znamená zábavu.

Spoločnosť Microsoft dnes slávnostne otvorí digitálny Superbyt vybavený multimediálnym zariadením Windows Media Center PC s novou verziou operačného systému Windows XP Media Center Edition 2005 a najmodernejšou technikou a zariadením, vrátane inteligentného riešenia elektroinštalácie.

Generálnymi partnermi projektu sú spoločnosti Moeller Elektrotechnika, ČESKÝ TELECOM a Intel. Superbyt bude otvorený do 31. januára 2006, záujemcovia z radov verejnosti ho môžu navštíviť každý piatok. Viac informácií o Superbyte, jeho vybavení, mieste, kde sa nachádza, a podrobnostiach o možnosti prehliadky bytu nájdete na internetových stránkach www.superbyt.sk.

Spoločnosť Moeller Elektrotechnika vybavila Superbyt inteligentnou elektroinštaláciou Xcomfort na bezdrôtové ovládanie osvetlenia, kúrenia a ďalších prvkov bytu.

Spoločnosť Intel dodal procesory Intel Pentium 4 s technológiou Hyper-Threading, ktoré poskytujú vysoký výkon pri spracovaní multimédií vo Windows Media Center PC.

Spoločnosť Český Telecom zabezpečuje pripojenie Superbytu na internet a ponúka služby on-line distribúcie videa pre používateľov Windows Media Center PC.

„Tento byt je super, pretože informačné a komunikačné technológie dokážu umocniť súkromný život – čas na zábavu, na spomienky a na vedenie domácnosti. Nie je to žiadna futuristická vízia kozmickej lode!“ uviedol Jiří Devát, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.

Srdcom Superbytu je multimediálne zariadenie Windows Media Center PC s operačným systémom Windows XP Media Center Edition 2005. Toto riešenie bolo predstavené používateľom už počas Invexu, dnešným dňom ho Microsoft oficiálne uvádza na slovenský a český trh.

Základné služby Windows Media Center PC zahrňujú sledovanie a záznam televízneho a rozhlasového vysielania, prehrávanie DVD, filmov a hudby v digitálnych formátoch podporovaných operačným systémom Windows XP alebo prehliadanie upravených webových stránok na televíznej obrazovke. Celý systém možno obsluhovať prostredníctvom diaľkového ovládania tak, ako sme bežne zvyknutí, alebo bezdrôtovej klávesnice.

Spoločnosť Moeller Elektrotechnika inštalovala v Superbyte moderný systém Xcomfort, ktorý ponúka pohodlné ovládanie jednotlivých prvkov elektroinštalácie. Použitím bezdrôtového nástenného tlačidla alebo SMS správy možno na diaľku rozsvecovať a zhasínať osvetlenie, regulovať kúrenie, klimatizáciu alebo otvárať garážové dvere.

Súčasťou ponuky Xcomfort sú tiež bezpečnostné funkcie. Senzory okamžite informujú majiteľove bytu v prípade vytopenia alebo vzniku požiaru, celý systém možno napojiť aj na pult centrálnej ochrany. O ovládanie systému Xcomfort sa stará jednotka Home Manager. Toto riadiace centrum zobrazuje stavy systému a na základe získaných údajov prispôsobuje funkcie jednotlivých prvkov systému bez zásahu používateľa.

Neprehliadnite: