Na prihlásenie do súťaže eČasopis 2005 zostávajú školám 2 týždne

Tlačový servis  /  03. 11. 2005, 21:16

Dňa 12. septembra 2005 vyhlásila spoločnosť Slovak Telecom druhý ročník súťaže v tvorbe internetových školských časopisov pod názvom eČasopis 2005. Do dnešného dňa sa do súťaže prihlásilo 42 školských redakcií.

Prihlásené časopisy môžu súťažiť v dvoch kategóriíách - Najlepší eČasopis 2005 a Najpopulárnejší eČasopis 2005. Prvú kategóriu vyhodnotí podľa stanovených kritérií odborná komisia, o najpopulárnejšom eČasopise 2005 rozhodujú návštevníci internetovej stránky www.ecasopis.sk. Súťaž trvá do 11. novembra 2005 do 23.59 hodiny.

V priebežnom hlasovaní získal doteraz najviac hlasov on-line časopis Študentské slovo z Gymnázia na Šrobárovej ulici 1 v Košiciach. Za ním sa umiestnil Homo Studiosus on-line z Gymnázia na košickej Poštovej ulici 9. Treticu zatiaľ najpopulárnejších internetových časopisov v tejto chvíli uzatvára GYMLET z osemročného Gymnázia v Martine na ulici Jozefa Lettricha.

On-line časopis môžu do súťaže prihlásiť všetky základné a stredné školy najneskôr do 11. novembra 2005 do 23.59 hodiny. Hlavnou podmienkou registrácie je vyplnenie elektronického registračného formulára, ktorý je k dispozícii na internetovej stránke www.ecasopis.sk. eČasopisy sa môžu stať moderným médiom, ktoré okrem klasických literárnych útvarov prináša nové možnosti – multimédiá, aktuálne spravodajstvo aj na dennej báze o novinkách v škole, vo vyučovaní, v mimoškolských aktivitách pre rodičov, ako aj pre širokú verejnosť. Pritom na prevádzku školského časopisu na internete nie sú potrebné prakticky žiadne zdroje, stačí chuť, dobrá vôľa, podpora školy a čas.

Spoločnosť Slovak Telecom takouto formou podporuje tvorbu internetového obsahu v školách. Celkové výsledky súťaže budú slávnostne vyhodnotené 1. decembra 2005. V kategórii Najlepší eČasopis 2005 budú vyhodnotené odbornou komisiou tri najlepšie internetové časopisy osobitne pre základné a stredné školy. Hlavnými cenami pre víťazov budú finančné príspevky na skvalitnenie technického vybavenia redakcie v hodnote 10 000 Sk, 7 500 Sk, respektíve 5 000 Sk. Redakcia, ktorej časopis dostane najvyšší počet bodov v kategórii Najpopulárnejší eČasopis 2005, získa finančný príspevok v hodnote 5 000 Sk. Absolútni víťazi oboch kategórií dostanú aj špeciálnu cenu, ktorá im umožní vniknúť do procesu výroby reálnych médií.

Neprehliadnite: