Ericsson dodá sieť 3G pre T-Mobile Slovensko

Tlačový servis  /  03. 11. 2005, 21:02

Slovenský mobilný operátor T-Mobile Slovensko si vybral spoločnosť Ericsson ako jediného dodávateľa siete 3G/WCDMA na Slovensku. Najnovšia technológia Ericsson umožní spoločnosti T-Mobile ponúkať slovenským zákazníkom nové pokročilé multimediálne služby 3G.

Ericsson dodá rádiovú a základnú sieťovú infraštruktúru 3G, ktorá zabezpečí upgrade existujúcej siete GSM na 3G/WCDMA. Komerčné uvedenie siete sa plánuje na prvú polovicu roka 2006.

Robert Chvátal, generálny riaditeľ T-Mobile Slovensko: „Naša dlhodobá spolupráca a zameranie spoločnosti Ericsson na kvalitu, služby zákazníkom a pokročilú technológiu nás presvedčila už v roku 2004, kedy sme si Ericsson zvolili za dodávateľa našej siete EDGE. Sme radi, že Ericsson bude našim technologickým partnerom aj pri budovaní siete 3G/WCDMA.“

Marián Bezák, prezident spoločnosti Ericsson Slovakia povedal, že možnosť prinášať nové príležitosti na slovenský komunikačný trh považuje za poctu. „Naše vysokokvalitné riešenia umožnia spoločnosti T-Mobile uvádzať nové, pokročilé multimediálne služby ako napríklad videohovory, mobilný prenos TV, mobilné širokopásmové služby a mnohé ďalšie,“ dodal Marián Bezák.

Ericsson je vedúcim dodávateľom 3G na svete s 35 percentným trhovým podielom v oblasti sietí GSM vrátane WCDMA.

Spoločnosť Ericsson vďaka svojej vedúcej pozícií v neustálom rozvoji technológií predurčuje budúcnosť mobilných a širokopásmových internetových komunikácií. Svoje inovačné riešenia poskytuje vo viac ako 140 krajinách a pomáha tak vytvárať najmocnejšie komunikačné spoločnosti sveta.

Ďalšie informácie sú k dispozícii na stránke http://www.ericsson.com/press.

Neprehliadnite: