Nový Inet.sk po mesiaci!

Redakcia Inet.sk  /  23. 10. 2005, 21:48

Keď Inet.sk dostal novú tvár, ďalšie zmeny na seba nedali dlho čakať. Aké zmeny to boli? Splnil redizajn naše očakávania? Všetky odpovede nájdete v mojom článku.

Zmeny, ktoré zasiahli najmä Vás

Ako som už spomenul v úvode, redizajn nebola posledná zmena, ktorá sa na Inet.sk udiala. Najprv sme Vám priniesli Seo URL (Cool URL / Fancy URL), ktoré nahradili ťažkopádne URL (?page=clanok&tema=oznamy&id=2626). Takéto URL sa ľahšie pamätajú a vyhľadávače ich majú radšej. O tom svedčí aj zvýšená návštevnosť archívu, ale aj Inet.sk samotného.

Druhou zmenou bolo dotiahnutie validity kódu, ku ktorej sme pristúpili po miernej kritike od niektorých z našich čitateľov. Na ten istý podnet sme vylepšili aj použiteľnosť formuláru, ktorý slúži pre pridávanie diskusných príspevkov. A ako sme aj sľúbili pridali sme alternatívny CSS štýl pre tlač, ktorý môžete začať využívať.

Kvôli zvýšenému výskytu anonymných diskusných príspevkov, sme začali zobrazovať informáciu o IP adrese autora príspevku. Táto informácia Vám, ale i nám pomôže lepšie identifikovať jednotlivých anonymov, aby sme medzi nimi nemali zmätok.

Následne boli vytvorené profily autorov, ktoré si môžete pozrieť, ak kliknete na meno autora článku. V tomto profile nájdete kontaktné údaje na prispievateľa a zoznam všetkých jeho článkov. V budúcnosti pridáme aj kompletný zoznam aktívnych prispievateľov a to aj s ich fotografiami.

Z článkov zmizla informácia o počte zobrazení tohto článku, keďže to nebola pre Vás smerodajná informácia. Tak isto bolo umožnené v článkoch používanie značiek ako code a pre. Tieto značky slúžia najmä na zvýraznenie syntaxe.


Zmeny, ktoré zasiahli našich prispievateľov


Naši prispievatelia sa dočkali správy honorárov, vďaka ktorej získali prehľad o svojich honorároch, ale aj o úspešnosti ich článkov. Tento systém nezahŕňa len špeciálne prémie a penalizácie pre prispievateľov, inak je úplne presný a podľa neho sa vyplácajú honoráre.

Ďalšou novinkou je možnosť pridávania krátkych správ, ktorú naši prispievatelia začali hojne využívať. Tieto správy si získali veľkú obľubu aj u Vás a my sa snažíme tie najzaujímavejšie novinky priniesť čo najskôr. V prípade, že by ste objavili nejakú zaujímavú novinku, ktorú sme si nevšimli, pošlite nám o nej avízo na náš e-mail redakcia@inet.sk

Zmien sa dočkal i náš tlačový servis, v ktorom už netreba jednotlivé správy pred uverejnením schváliť. Tak isto sme prestali uvádzať zdroj, keďže z názvu servisu jasne plynie, že sa jedná o prebrané tlačové správy jednotlivých spoločností.

Pri pridávaní článkov už prispievateľ nemusí zadávať cestu k úvodnému obrázku, aj keď nechce žiadny úvodný obrázok použiť. Ak predtým prispievateľ nezadal nejakú cestu, článok nebol pridaný. Tak isto bola pridaná možnosť zakázať komentáre, či zadanie vlastného tagu Description.

V budúcnosti sa uvažuje nad zavedením podpisu, ktorý by sa pripojil ku každému novému článku našich prispievateľov. Tento podpis nebude povinný a slúži len pre krátke predstavenie autora (podobne ako jeho profil). Tak isto bude prispievateľom umožnené spravovať ich súbory, ktoré nahrajú do nášho redakčného systému a to pomocou jednoduchého ftp správcu.


Zmeny, ktoré zasiahnu našich reklamných partnerov

V priebehu budúceho mesiaca plánujeme prejsť na nový reklamný systém, ktorý práve vyvíjame. Tento systém našim partnerom umožní lepšie kontrolovať ich kampane, sledovať ich úspešnosť a mnohé iné. Najväčšou výhodou tohto systému bude jeho nezávislosť od Inet.sk. Vďaka tomu budú naši klienti môcť zadávať reklamné kampane aj pre iné stránky, ktoré spravujeme (weblogy.sk, pripojsa.sk). Akonáhle bude nový reklamný systém spustený, dáme Vám vedieť.

Splnil redizajn naše očakávania?

Niektorí z nás boli skeptickí (priznám sa, že najmä ja) , či redizajn splní očakávania, ktoré sme do neho vkladali. Už po pár dňoch nám výsledky nového Inet.sk ukázali, že náš skepticizmus nebol opodstatnený. O dva dni prekonáme všetky hodnoty štatistiky návštevnosti, ktoré sme dosiahli v septembri, pri čom už dnes niektoré z nich prekonávame o niekoľko percent. To je za 24 dní celkom slušný úspech. Návštevnosť Inet.sk neustále rastie a Vy svoj zvýšený záujem dávate príležitostne najavo. Okrem nárastu návštevnosti sme zaznamenali aj nárast záujmu reklamných agentúr, čo je potešujúce. Ale pre Vás tým najpodstatnejším rastom je kvalita článkov, a aj práve preto dúfame, že nám zachováte vernosť. Ďakujem za Vašu pozornosť!

PS: Od dnešného dňa opäť funguje prihláška do nášho Občianskeho združenia Internet pre všetkých.

Michal Slančík
šéfredaktor Inet.sk
http://www.slancik.net

Neprehliadnite: