Symantec produkty 2006 prichádzajú - NIS 2006, NSW 2006 a NAV 2006

Michal Kyžňanský  /  12. 10. 2005, 00:00

Bezpečnosť je v dnešných dňoch, kedy počúvame iba slová vírus, spyware a únik údajov, najdôležitejšia. Spoločnosť Symantec oznamuje vydanie produktovej rady 2006. Pozrieme sa bližšie, aké zdokonalenia a bezpečnostné nástroje nám prináša.

Produkty Symantec-u patria medzi uznávané riešenia v oblasti internetovej a systémovej bezpečnosti. Predstavíme si produktovú kolekciu 2006, ktorá obsahuje Norton Internet Security 2006, Norton SystemWorks 2006, Norton Antivirus 2006 a Norton Personal Firewall 2006. Základným novým pomocníkom u týchto produktoch je Ovládací panel Norton Protection Center. Táto novinka zhromažďuje informácie o stave systému a poskytuje užívateľovi prehľad o zabezpečení systému. Základnou ideou novej rady produktov 2006 je zefektívniť funkcie a hlavne zjednodušiť užívateľské rozhranie.


Norton Antivirus 2006

Norton Antivirus 2006 je k dispozícii aj ako samostatné riešenie, inak je súčasťou Norton Internet Security a Norton SystemWorks. Osvedčené odstraňovanie vírusov sa rozrástlo o novú funkciu - odstraňovanie spywaru a adwaru. Efektívne rieši všetky vedľajšie efekty spojené s činnosťou a odstránením týchto programov, ako sú zmeny v registroch, procesoch a pod. Norton Antivirus 2006 automaticky blokuje aj spyware, ktorý mení nastavenie domovskej stránky, čo každý z nás už určite zažil. Spyware a adware je automaticky detekovaný na pozadí, ale užívateľ si vždy môže vybrať akú akciu chce s odhalenými útočníkmi podniknúť. Analýza súborov bola zrýchlená a zefektívnená. Nechýba samozrejme technológia, zahrnutá už v produktoch 2005 –Norton Internet Worm Protection, odstraňovanie trojanov a červov. Pozrite si systémové požiadavky. Voľne stiahnuteľná trial verzia by sa mala objaviť o pár týždňov. Cena Norton Antivirus 2006 je $39.99.


Norton Personal Firewall 2006

Je dostupný aj ako samostatné riešenie, ale taktiež je súčasťou Norton Internet Security 2006. Hneď po nainštalovaní poskytuje ochranu pred napadnutím z internetu. Prístup programov k internetu je regulovaný pomocou brán. Môžeme si tak ľahko nastaviť permanenté profily pre jednotlivé programy a ich prístup k internetu. Medzi základné funkcie Norton Personal Firewall 2006 patrí automatická detekcia útokov z internetu ako sú napr. útoky červov CodeRed, Blaster a blokovanie prístupu k vášmu počítaču. Podľa Symantec-u vytvára tento systém ochranný štít, ktorý zabraňuje škodlivému kódu prenikať cez nezaplátané bezpečnostné diery v iných programoch. Norton Personal Firewall umožňuje aj blokovanie bannerov, a iných pop-up reklám. Pozrite si systémové požiadavky. Norton Personal Firewall sa zatiaľ nedá stiahnuť v licencii trial, ale len ako súčasť Norton Internet Security 2006 trial. Cena Norton Personal Firewall 2006 je $49.99.



Norton Internet Security 2006

Sada Norton Internet Security 2006 obsahuje Norton AntiVirus, Norton Personal Firewall, Norton AntiSpam, Norton Privacy Control a Norton Parental Control. Zlučuje ich do jednoliateho systému s centrálnym ovládaním. Nová funkcia Inspector umožňuje rýchlo a ľahko zistiť problémy s nedostatočne zabezpečeným internetovým prehliadačom, slabými heslami systému Windows a skrytým zdieľaním zložiek vo Windows-e. Inspector spoločne s ovládacím panelom Norton Protection Center umožňujú rýchlo a efektívne opraviť všetky tieto bezpečnostné diery a jasne odpovedať na otázku, či  je počítač naozaj zabezpečný. Pozrite si systémové požiadavky. Voľne stiahnuteľná trial verzia by sa mala objaviť o pár týždňov. Cena Norton Internet Security 2006 je $69.99.



Norton SystemWorks 2006

Matthew Moynahan, zo spoločnosti Symantec Corp. povedal: „Spotrebitelia môžu využiť sadu Norton SystemWorks 2006 ako prvú líniu podpory pri diagnostike, opravách a údržbe počítačov a zabezpečovania dát.“ Toto konštatovanie vystihuje flexibilitu a schopnosť tejto produktovej sady. Jedná sa o produkt na manažovanie všetkého, čo súvisí so systémom a jeho bezpečnostnými nedostatkami. Súčasťou Norton Systemworks 2006 je automatická inštalácia Norton GoBack. Aplikácia Norton GoBack aktívne sleduje zmeny v systéme a umožňuje vrátiť stav systému na určitý dátum, ak nastala nejaká kolízia napr. nedokončená/nesprávna inštalácia nejakého softvéru. Ďalšou užitočnou súčasťou SystemWorks je Norton Cleanup. Táto súčasť umožňuje odstraňovať nepotrebné súbory stiahnuté z internetu, cookies, alebo zoznam naposledy otvorených súborov. Norton Cleanup spolupracuje s prehliadačmi Mozilla Firefox, Netscape a Internet Explorer.



Norton Antivirus 2006 je samozrejme tiež súčasťou tohto balíka. Najuznávanejšou zložkou Norton SystemWorks 2006 je súbor nástrojov Norton Utilities. Veľmi jednoduchá kontrola celkového stavu počítača sa prevádza pomocou funkcie One Button Checkup. Norton utilities majú v náplni práce opravu registrov a Windows-ových problémov, defragmentáciu disku, výpis spustených procesov a iné veľmi užitočné funkcie. Novinkou je System Optimizer 2.0, ktorý umožňuje širokú škálu nastavení systému Windows. Sadu Norton SystemWorks 2006 a Norton SystemWorks 2006 Premier podporuje stredisko Symantec Security Response – tím špeciálne vyčlenených odborníkov pre narušenie bezpečnosti, špecialistov na zabezpečenie, odborníkov na problematiku vírusov a tímu globálnej technickej podpory. Pozrite si systémové požiadavky. Cena Norton SystemWorks 2006 je $69.99 a Norton SystemWorks 2006 Premier $99.99

Zdroj:  http://www.symantec.com

Neprehliadnite: