Siemens prevzal Garderos

Tlačový servis  /  05. 10. 2005, 12:59

Siemens podpísal zmluvu o prevzatí spoločnosti Garderos Software Innovations GmbH, Munich. Spoločnosť Garderos, ktorá je jedným z popredných dodávateľov softvéru pre operačné podporné systémy (operational support systems - OSS), bude aj naďalej pôsobiť pod rovnakým menom, avšak už ako 100-percentná dcérska spoločnosť Siemensu.

Softvér OSS od Garderosu bude jedným zo základných kameňov softvérovej platformy Siemens Wireless Integration Platform (WIP). Táto platfoma umožní rýchle a flexibilné prepojenie sietí typu WLAN, WiMAX a Flash-OFDM s mobilnými a pevnými sieťami. Aj v bezdrôtových širokopásmových sieťach tak bude možné využívať množstvo funkcionalít z pevných a mobilných sietí ako sú billing, roaming, či autentifikácia volajúceho. Siemens Wireless Integration Platform sa tak stane pre operátorov poskytujúcich bezdrôtové širokopásmové služby základom pre budovanie kľúčovej konkurenčnej výhody.
„Bezdrôtové širokopásmové siete sú veľmi perspektívnym trhom pre mobilných i pevných telekomunikačných operátorov. Náš systém Wireless Integration Platform umožňuje, aby naši zákazníci obohatili svoje portfólio o bezdrôtové širokopásmové služby efektívne a vygenerovali tak zo svojej existujúcej infraštruktúry dodatočnú pridanú hodnotu,” povedal Christoph Caselitz, riaditeľ sekcie Mobile Networks v spoločnosti Siemens Communications.

Medzi základné úlohy operačných podporných systémov patria autentifikácia, billing, aurotizácia predplatiteľa služby a ním používaných služieb. Ako súčasť systému Siemens WIP, bude softvér od spoločnosti Garderos umožňovať poskytovateľom služieb bezpečne nastaviť a prevádzkovať bezdrôtové širokopásmové služby. Siemens WIP umožňuje používateľom služieb operátora využívať roaming napríklad medzi sieťami rôznych bezdrôtových poskytovateľov. Kontrola prístupu pritom ostáva v rukách pôvodného operátora. Ten si môže zvoliť typ platby za svoje služby - prepaid, či postpaid, elektronické poukážky a pod.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: