Od 1. októbra sa ELAS a HT Computers definitívne stávajú súčasťou Siemensu

Tlačový servis  /  30. 09. 2005, 11:26

Siemens Business Services (SBS) sa týmto na Slovensku zaradí do prvej trojky najvýznamnejších IT spoločností. Vďaka jednej z najväčších akvizícií v oblasti IT na našom trhu získa možnosť kombinovať najlepšie softvérové riešenia a IT služby s hardvérom a systémovými platformami, ktoré zákazník preferuje. Nový posilnený Siemens Business Services teda v plnej miere prevezme a bude naďalej budovať partnerské vzťahy s technologickými lídrami, ako sú IBM, HP, SAP, Microsoft, Sun Microsystems, Toshiba, Lexmark, Filenet a ďalší.

Táto integrácia je logickým zavŕšením vykonanej akvizície, ktorá zapadá do systematického úsilia zvýšiť podiel Siemens Business Services na rýchlo rastúcich trhoch nových členských a kandidátskych krajín EÚ.

Nové portfólio Siemens Business Services bude podporovať stratégiu výrazného obchodného rastu, a to najmä v kľúčových trhových segmentoch, ako sú verejný sektor, finančné služby, priemysel, telekomunikácie, podniky verejných služieb a doprava. Zákazníkom SBS prinesie väčšiu nezávislosť od výrobcov hardvéru, širšiu ponuku IT riešení, služieb a produktov a v neposlednom rade aj lepšiu podporu v regiónoch.

Výkonný manažment Siemens Business Services budú od 1. októbra 2005 tvoriť Peter Prónay ako výkonný riaditeľ, Viktor Birnstein ako výkonný riaditeľ a Jozef Ulbricht ako finančný riaditeľ.

Zamestnanci ELAS-u a HT Computers posilnia tím Siemens Business Services pri zachovaní štandardného obchodného modelu SBS. Pracovisko ELAS-u v Prievidzi rovnako ako všetky pobočky HT Computers zostanú zachované a umožnia Siemens Business Services priblížiť sa k zákazníkovi.

Za rok 2004 spoločnosti Siemens Business Services, s.r.o., ELAS, s.r.o., a HT Computers, a.s., dosiahli kumulovaný obrat vyše 2,6 miliardy Sk (SBS 572 mil. Sk, ELAS 257 mil. Sk, HTC 1 806 mil. Sk). Počet zamestnancov všetkých troch spoločností je k dnešnému dňu 454 (SBS 192, ELAS 98, HTC 164).

Spoločnosť Siemens Business Services GmbH (Rakúsko) dňa 9. februára 2005 podpísala zmluvu o prevzatí 100 % obchodných podielov spoločnosti ELAS, s.r.o., a súčasne 100 % akcií spoločnosti HT Computers, a.s., s cieľom integrovať získané spoločnosti do svojej slovenskej dcéry Siemens Business Services, s.r.o., ktorá by sa tak stala jedným z lídrov na trhu komplexných IT riešení a služieb na Slovensku. Protimonopolný úrad SR schválil akvizíciu v máji tohto roka.

zdroj: tlačová správa Siemens Business Services

Neprehliadnite: