Microsoft ocenil víťaza súťaže Gatekeeper Test za SR a ČR

Tlačový servis  /  08. 09. 2005, 13:15

V súťaži Gatekeeper Test preukázal najviac znalostí a skúseností v oblasti počítačovej bezpečnosti Martin Jenčo. Hlavnú cenu za víťazstvo v tejto súťaži mu dnes odovzdal Roman Sládek, obchodný riaditeľ spoločnosti Microsoft Slovakia.

Spoločnosť Microsoft dnes oficiálne odmenila víťaza súťaže o najlepšieho IT profesionála Gatekeeper Test za Slovensko a Českú republiku. Slovák Martin Jenčo si odniesol prenosný osobný počítač vybavený špeciálnou verziou operačného systému Windows XP Tablet PC Edition 2005. Cenu mu v slovenskej pobočke spoločnosti Microsoft odovzdali Roman Sládek, obchodný riaditeľ spoločnosti Microsoft Slovakia a Dalibor Lukeš, manažér pre bezpečnosť a platformové stratégie spoločnosti Microsoft ČR a SR. Na ďalších miestach sa umiestnili Jaroslav Zikmund, Petr Kaleta, Miloš Skopec a Matěj Poruba, ktorí získali oficiálny certifikát preukazujúci ich znalosti v oblasti počítačovej bezpečnosti. Súťaže Gatekeeper Test sa na Slovensku a v Českej republike zúčastnilo viac ako 1 800 súťažiacich.

„ Počítačovou bezpečnosťou sa zaoberám už niekoľko rokov. Počas súťaže som každé ráno netrpezlivo očakával novú otázku. Odpovedať pre mňa nebolo ťažké, čerpal som hlavne so svojich skúseností z používania informačných systémov,“ povedal Martin Jenčo, víťaz súťaže Gatekeeper Test.


Súťaž Gatekeeper Test sa konala súbežne v 20 krajinách Európy, Stredného východu a Afriky. Jej cieľom bolo zvýšiť povedomie o počítačovej bezpečnosti na celom svete a poskytnúť IT profesionálom príležitosť preveriť si svoje schopnosti.

Gatekeeper Test bol on-line test o počítačovej bezpečnosti, ktorý obsahoval 20 otázok z oblasti aktuálnych bezpečnostných problémov. Pri devätnástich otázkach súťažiaci vyberal správne odpovede z ponúknutých možností. Posledná otázka vyžadovala vlastnú slovnú odpoveď, ktorú hodnotila skupina odborníkov. Súťaž trvala dva týždne. Každý deň súťaže boli zverejnené dve otázky vždy o 10:00 hod. Len čo si súťažiaci otázky prečítal, mal 30 až 90 sekúnd (v závislosti od povahy otázky) na odoslanie odpovede. Účastníci, ktorí správne odpovedali na otázky do 22 hodín od ich zverejnenia, získali rýchlostný bonus.

Zdroj:
tlačová správa

Neprehliadnite: