Do našich obývačiek si razia cestu LCD displeje!

Platená reklama  /  08. 09. 2005, 00:00

Po tom, ako sa LCD displeje začali viac presadzovať v spojení s osobnými počítačmi, používatelia sa o ne začali zaujímať aj z pohľadu ďalšieho možného využitia a tým je ich nasadenie v televíznych prijímačoch.

LCD boom

Trh v oblasti LCD TV sa vyvíja veľmi dynamicky. V porovnaní s minulým rokom ceny LCD televízorov pomerne výrazne klesli, a tak sa ploché panely stávajú omnoho dostupnejšími a v očiach používateľov i atraktívnejšími. Stúpla aj kvalita – chybné pixely sa vytrácajú a rastie spokojnosť zákazníkov.

Čoraz častejšie sa objavujú aj širokouhlé LCD monitory, ktoré sú zvlášť vhodné pre sledovanie videa a pri väčších uhlopriečkach aj pre pohodlnú prácu s dvoma dostatočne veľkými oknami súčasne. Podobne ako v kanceláriách, aj v domácnostiach ponúka plochá konštrukcia LCD dizajnérsky zaujímavé riešenia. Navyše - súčasné LCD majú na rozdiel od predchodcov zobrazovacie vlastnosti veľmi blízke klasickým CRT obrazovkám. Technológia LCD má svoje detské choroby za sebou. Dnešné monitory sú skutočne veľmi zaujímavé obrazové zariadenia. V prípade, že uvažujete nad kúpou nového televízora, LCD je určite alternatíva, ktorú by ste mali pri rozhodovaní zvážiť.

Slnko a obraz si dokážu rozumieť

Ak si chcete dopriať televízne zážitky v kvalite, ktorú ponúka LCD technológia, môžete vyberať z produktov zahraničných, ale aj slovenských výrobcov. Jedým z reprezentantov slovenských značiek na trhu je LCD televízor Orava LT-550.

Patrí do novej generácie televíznych prijímačov. Dokáže nielen zabávať, ale aj šetriť elektrickú energiu vašej domácnosti. Orava LT-550 je nenáročný na priestor a jeho živé a sýte farby si vychutnáte na 51 centimetrovej uhlopriečke aj cez deň v slnkom zaliatej izbe. Čo všetko môžete od novej Oravy očakávať? Automaticky naladí stanice, sprístupní vám funkcie teletextu a okrem videorekordéra a domáceho kina ju môžete pripojiť i k počítaču. Menu je prehľadné a pomerne intuitívne, takže nie je najmenší problém rýchlo sa zorientovať a jednoducho urobiť želané zmeny v nastavení.

Grafický čip dokáže inteligentne upraviť obrazový výstup tak, aby na LCD paneli s rozlíšením 640 x 480 bodov zanikli defekty kompresie videa, či šum televízneho vysielania. Obraz je dokonale odfiltrovaný a je na nerozoznanie od špičkových obrazoviek digitálnych televíznych prijímačov.

Za samozrejmosť v tejto triede považujeme funkcie, akou je TELETEXT. Veľkým plusom sú vstupy, medzi ktorými nechýbajú 2 SCART konektory a dokonca ani počítačový VGA vstup.

Dizajnom je Orava vyriešená nadčasovo a nechýba jej švih. Elegantné strieborné prevedenie oživí každú obývačku. Pri hľadaní miesta pre nový televízor oceníte variabilitu jeho umiestnenia. Okrem položenia na stolík ho totiž môžete zavesiť i na stenu. Za ponúkanú kvalitu zaplatíte 19.999 Sk.. Viac informácii získate na www.orava.info.

Neprehliadnite: