Blokujeme pop-up okná – MyPopupKiller

Július Pastierik  /  18. 07. 2005, 00:00

Nie každý internetový prehliadač dokáže blokovať vyskakovacie pop-up okná. Ako jedno z možných riešení je použitie freeware programu MyPopupKiller, ktorý to urobí za tento prehliadač. Ale pozornosť by mali zbystriť aj používatelia programov Opera, Kazaa Media Desktop a Download Accelerator.

Ako určite všetci dobre vedia, viaceré prehliadače neumožňujú blokovanie niekedy veľmi nepríjemných pop-up okien. Medzi takéto programy žiaľ patrí aj najpoužívanejší prehliadač Microsoft Internet Explorer, samozrejme okrem najnovšej verzie pre Windows XP/SP2. Nie každému vyhovuje prechod na iný prehliadač, ktorý má túto funkciu zabudovanú priamo v sebe. Vtedy sa ako vhodné riešenie javí použitie nejakého externého programu. 



Predstavovaný program MyPopupKiller nás v tomto smere určite poteší. Pre blokovanie poskytuje tri základné režimy – manuálny, automatický a agresívny. Okrem toho umožňuje blokovanie Macromedia Flash súborov.

V manuálnom režime program zobrazuje zoznam všetkých otvorených okien v ktorých si ľahko nájdeme a označíme vyskakovacie okná. Pretože program dokáže automaticky vybrať reklamné a vyskakovacie okná, môžeme ich zavrieť na jedno kliknutie. 



V automatickom režime program vyskakovacie a reklamné okná zatvára sám. Ak chceme, môžeme si ich zobraziť stlačením klávesy ALT. V tomto režime máme najväčšie možnosti nastavenia, ktoré okná sa majú automaticky zatvárať napr. podľa zoznamu zakázaných reklamných okien či naopak, ktoré sa nemajú zatvárať podľa zoznamu povolených okien.

V agresívnom režime program automaticky zatvára všetky nové okná a to aj vtedy, ak nie sú reklamné alebo vyskakovacie. V tomto režime sa dajú otvoriť nové okná iba vtedy, ak držíme tlačidlo ALT. 



Ako sme už avizovali v úvode, tento program môže zaujať aj používateľov programov Opera, Kazaa Media Desktop a Download Accelerator. Všetky tri patria medzi tie programy, ktoré zobrazujú reklamný prúžok. Nie každý má však chuť, možnosť alebo dôvod kupovať ich platené verzie. A práve pre týchto používateľov umožňuje program MyPopupKiller odstrániť tento reklamný prúžok. Osobne mám z týchto programov k dispozícii iba internetový prehliadač Opera 8.0, v ktorom táto možnosť fungovala naozaj vynikajúco (hoci v nápovede je udávaná iba verzia 7.0). A ak niekto nechcel používať niektorý z týchto programov iba preto, že zobrazuje reklamu, potom mu s použitím programu MyPopupKiller v tom už nič brániť nebude.

Internet: http://www.nirsoft.net/utils/index.html
Download: http://www.nirsoft.net/utils/mpk.zip

Neprehliadnite: