ST podal žalobu na Slovanet v súvislosti s kampaňou „Nepodporujte mafiu“

Tlačový servis  /  14. 07. 2005, 10:08

Spoločnosť Slovanet odštartovala koncom minulého týždňa letnú kampaň „Nepodporujte mafiu“, ktorou propaguje svoj DSL produkt. Spoločnosť Slovanet v kampani využíva motív „mafie“, ktorý v humornom kontexte použil Slovak Telecom pre propagáciu svojich služieb DSL a volacích kariet Global.

Nosným posolstvom kampane Slovak Telecomu je slogan: „DSL internet poteší celú rodinu“, vyjadrený na základe grotesknej metafory – mafie ako symbolu úzkych príbuzenských zväzkov tak, ako je tomu aj v rodine, s patričným zveličením. Ide o kreatívnu myšlienku pozitívneho využitia slova „mafia“, ktoré má inak – v našej jazykovej oblasti – prevažne pejoratívny význam.

Slovak Telecom je presvedčený, že Slovanet parazituje na kampani ST a zároveň svojou kampaňou poškodzuje jeho dobré meno. V tejto súvislosti Slovak Telecom požiadal listom zo dňa 7. júla 2005 Slovanet o pozastavenie uvedenej kampane. Spoločnosť Slovanet mala pozastaviť svoju kampaň najneskôr do 8. júla 2005.

Keďže spoločnosť Slovanet tak v stanovenej lehote neurobila a vo svojej odpovedi informovala Slovak Telecom, že kampaň odmieta pozastaviť, bude sa Slovak Telecom domáhať svojich práv súdnou cestou. Preto dnes Slovak Telecom podal žalobu na spoločnosť Slovanet v súvislosti s nekalosúťažným konaním. Zároveň bol podaný podnet na arbitrážnu komisiu Rady pre reklamu, pretože Slovak Telecom je presvedčený, že kampaň Slovanetu porušuje aj niekoľko ustanovení Etického kódexu reklamy, platného na území Slovenskej republiky.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: