ST: Zmeny v poskytovaní Univerzálnej odkazovej schránky

Tlačový servis  /  24. 06. 2005, 09:03

Spoločnosť Slovak Telecom od 1. júla 2005 mení spôsob poskytovania služby Univerzálna odkazová schránka. Táto služba je univerzálnou schránkou pre prijímanie, posielanie ďalej a odosielanie nielen hlasových správ (odkazov), ale aj faxových správ, SMS správ a e-mailov. Cieľom Slovak Telecomu je poskytnúť zákazníkom službu, pri ktorej nebudú potrebné dodatočné aktivačné procedúry zo strany zákazníka.

V aktívnom režime bude zriadené presmerovanie volaní po neprihlásení do odkazovej schránky. Presmerovanie volaní po neprihlásení sa nebude zriaďovať v aktívnom režime len v prípade, ak už bol zriadený balík presmerovania do telefónnej prípojky/ISDN.

Univerzálna odkazová služba je bránou medzi pevnou linku reprezentovanou odkazmi a faxmi, internetom reprezentovaným e-mailami a mobilnými sieťami, do ktorých je možné odoslať SMS správy. Služba je dostupná z akéhokoľvek telefónneho prístroja alebo akéhokoľvek PC s prístupom do internetu (prístup cez internet je možný len pre „Plus“). Prístup je možný v rámci SR aj zo zahraničia.

Výber odkazov z telefónnej linky, ku ktorej je Univerzálna odkazová schránka zriadená, je bezplatný. Výber odkazov z ľubovoľnej telefónnej inky v rámci SR je spoplatňovaný rovnako ako miestne volania v štandardnom volacom programe. Univerzálna odkazová schránka je viazaná na ISDN alebo klasickú telefónnu linku.

Syntetizátor reči umožní vypočutie prijatých e-mailov cez telefón a odoslanie SMS správ z webu, ktoré budú príjemcovi doručené v hlasovej podobe (len typ „Plus“). Syntetizáror reči je aplikácia zabezpečujúca úpravu textových správ (SMS, e-mail) na správy hlasové a následné prečítanie konečnému príjemcovi v slovenskom, anglickom alebo nemeckom jazyku.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: