Slovanet zaznamenal vysoký nárast tržieb

Tlačový servis  /  16. 06. 2005, 08:15

Spoločnosť Slovanet dosiahla za prvý štvrťrok 2005 tržby z predaja tovarov a služieb vo výške 96,4 mil. Sk. Na ich raste sa výrazne podieľali tržby z poskytovania virtuálnych privátnych sietí a z predaja ADSL služieb. Vysokým nárastom tržieb Slovanet naďalej potvrdzuje svoju pozíciu najväčšieho alternatívneho internetového poskytovateľa.

Podľa predbežných hospodárskych výsledkov dosiahol Slovanet v prvom kvartáli tohto roka tržby z predaja tovarov a služieb vo výške 96,4 miliónov, čo je viac ako 17%-ný nárast oproti prvému štvrťroku 2004. Na ich vysokom raste sa výrazne podieľali tržby z poskytovania virtuálnych privátnych sietí. V porovnaní s prvým kvartálom 2004 vzrástla ich hodnota o 127 % a dosiahla výšku viac ako 39 miliónov korún. Výrazný nárast zaznamenali aj tržby z predaja ADSL služieb, ktoré stúpli o viac ako 240 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka. Celkové hospodárske výsledky zodpovedajú obchodnému plánu spoločnosti na rok 2005.

„Vzostupnou tendenciou tržieb z predaja služieb vysokorýchlostného internetu naša spoločnosť opäť potvrdila, že jej patrí prvá priečka spomedzi alternatívnych internetových poskytovateľov,“ hovorí Peter Máčaj, výkonný riaditeľ Slovanetu. „Úspech v predaji vysokorýchlostného internetu pripisujeme najmä tomu, že ponúkame najnižšie ceny DSL služieb v porovnaní s konkurenciou a taktiež neustále vynakladáme investície do zvyšovania rýchlosti prístupu do internetu,“ dodáva P. Máčaj.

Prvé mesiace roku 2005 naznačili, že predaj DSL služieb sa bude naďalej zvyšovať. V ďalších mesiacoch Slovanet očakáva aj prudký rast tržieb z poskytovania hlasových služieb.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: