Spoločnosť Oracle prevezme TimesTen, Inc.

Tlačový servis  /  11. 06. 2005, 13:59

Spoločnosti Oracle a TimesTen, Inc., súkromný dodávateľ softvéru pre správu dát v reálnom čase, dnes oznámili, že uzatvorili definitívnu dohodu o prevzatí TimesTen spoločnosťou Oracle. Za predpokladu udelenia súhlasu niektorých regulačných orgánov a dodržania iných obvyklých podmienok očakávajú obe strany ukončenie transakcie do konca júla 2005.

TimesTen poskytuje infraštruktúrny softvér pre správu udalostí, transakcií a dát pre rastúci počet aplikácií náročných na výkon v oblasti telekomunikácií, sietí, obchodovania s cennými papiermi a ďalších. Technológie TimesTen dnes v súčasnej dobe využívajú napr. systémy pre účtovanie v reálnom čase, obchodovanie s cennými papiermi, telefonické strediská, leteckých operátorov a mnohé ďalšie aplikácie obzvlášť náročné na výkon pracujúce v reálnom čase.

„Technológie TimesTen budú prirodzeným rozšírením našej databázy a middlewaru Oracle Fusion ,” povedal Andrew Mendelsohn, senior viceprezident Oracle pre databázové technológie. „Umožní nám to poskytovať zákazníkom – najmä tým, ktorí sú činní v odvetviach telekomunikácií a finančných služieb – okamžitý a neustále dostupný prístup ku kritickým transakčným dátam.”

Medzi zákazníkov TimesTen na celom svete patria okrem iných napr. Amdocs, Aspect Communications, Avaya, Cisco Systems, Ericsson, JP Morgan, Lucent, NEC, Nokia, Sprint a United Airlines.

„Naši zákazníci akvizíciou skutočne veľa získajú,” povedal Jim Groff, prezident spoločnosti TimesTen. „Mnohí z našich zákazníkov už teraz používajú Oracle. Prepojením našej technológie s databázou a middlevérom Oracle, ktoré sú špičkou v odbore, budeme schopní poskytovať neobyčajne citlivé, škálovatelné, robustné a bezpečné riešenia.”

Mendelsohn dodal, že „technológie TimesTen a Oracle, založené na štandardoch, sú zvyčajne spolu prítomné u mnohých zákazníkov, pričom TimesTen poskytuje vnútropamäťové cashovanie a Oracle poskytuje infraštruktúru pre podnikové databázy. Vnútropamäťová databáza TimesTen je dnes úplne integrovaná s databázou Oracle, čím vzniklo komplexné riešenie pre našich zákazníkov.”

"Technológia, ktorá prostredníctvom databázových konštrukcií s možnosťou obnovenia a integritou podporuje vysoko rýchlostné skladovanie a vyhľadávanie údajov, sa stala kľúčovou požiadavkou pre aplikácie v oblasti telekomunikácií a finančných služieb (najmä obchodovacích systémov), ale zároveň sa stáva stále dôležitejšou aj pre veľkoobjemové distribuované údajové prostredia, akými sú logistika, riadenie zásob, či akékoľvek gridové použitie aplikačných serverov,“ povedal Carl Olofson, riaditeľ výskumu IDC v oblasti softvéru pre správu informácií a integráciu dát. „TimesTen už túto technológiu ponúka roky. Prostredníctvom tejto akvizície bude Oracle schopná poskytovať svojim zákazníkom výhody týchto funkcií ako dokonale integrovaný prvok svojich produktov.“

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: