Centrum.cz vyhľadáva podľa lokality

Redakcia Inet.sk  /  09. 06. 2005, 00:00

Naši západní susedia konečne môžu využívať obdobnú službu ako je Google Local, Yahoo Local, či AskJeeves Local. Microsoft pre zmenu ponúkol užívateľom Internet Exploreru 6 možnosť využívať výhody tabbed browsingu. Viac informácií nájdete v článku.

Centrum.cz firmy

Vďaka tejto službe, ktorá je momentálne vo fáze testovania, už nebude problém nájsť v ČR si ubytovanie, stravovanie, či nejakú zábavu na večer, ak sa tam niekedy rozhodnete dovolenkovať. K jednotlivým podnikom je možné napísať hodnotenie a referencie, ktoré môžu pomôcť ostatným užívateľom pri výbere vhodného podniku. Ďalej si môžete dať zobraziť detailné umiestnenie podniku na mape, či dôležité informácie o tom, ako sa k podniku vôbec dostať. Celé vyhľadávanie funguje na princípe, že vyplníte vyhľadávacie políčka CO a KDE, potom sa Vám objavia relevantné výsledky.

Táto služba je dostupná na adrese: http://firmy-beta.centrum.cz/


Tabbed browsing pre Internet Explorer 6

Microsoft trochu nečakane vypustil novú verziu MSN Search Toolbar, ktorá rozširuje možnosti Internet Exploreru v podobe prídavnej pracovnej lišty. Rozhodne najzaujímavejšou novinkou, ktorú táto nová verzia obsahuje, je podpora Tabbed browsingu. Táto novinka umožní užívateľom Internet Exploreru prehliadať internetové stránky vo viacerých záložkách v rámci jedného okna prehliadača. Túto funkciu už dávno obsahujú všetky moderné prehliadače (Mozilla a Mozilla Firefox, Opera a podobne) a konečne sa k nim pomocou MSN Search Toolbar pridal aj Internet Explorer. Nevýhodou tejto novinky je nutnosť mať MSN Search Toolbar neustále zapnutý, čo môže niektorým užívateľom vadiť. Microsoft sa týmto krokom snaží spomaliť odliv užívateľov k modernejším prehliadačom, ktorý neustále pretrváva. Priame integrovanie tabbed browsingu do jadra prehliadača sa však uskutoční až vo verzii 7, kde má byť jednou z najväčších zmien oproti šiestej verzii.

MSN Search Toolbar si môžete stiahnuť z tejto adresy: http://toolbar.msn.com/


Michal Slančík
xdeimosx@inet.sk
http://www.slancik.net

Neprehliadnite: