Protimonopolný úrad SR schválil kúpu ELAS-u a HT Computers spoločnosťou Siemens

Tlačový servis  /  27. 05. 2005, 12:57

1. októbra 2005 sa tak HT Computers a ELAS definitívne stanú jej súčasťou a budú na trhu pôsobiť pod značkou Siemens Business Services.

Siemens Business Services (SBS) sa týmto na Slovensku zaradí do prvej trojky najvýznamnejších IT spoločností. Vďaka akvizícii získa možnosť kombinovať najlepšie softvérové riešenia a IT služby s hardvérom a systémovými platformami, ktoré zákazník preferuje. Nový posilnený Siemens Business Services teda v plnej miere prevezme a bude naďalej budovať partnerské vzťahy s technologickými lídrami ako sú IBM, HP, SAP, Microsoft, Sun Microsystems, Toshiba, Lexmark, Filenet a ďalšími.

Nové portfólio Siemens Business Services bude podporovať stratégiu výrazného obchodného rastu, a to najmä v kľúčových trhových segmentoch ako sú verejný sektor, finančné služby, priemysel, telekomunikácie, podniky verejných služieb a doprava. Zákazníkom SBS prinesie väčšiu nezávislosť od výrobcov hardvéru, širšiu ponuku IT riešení, služieb a produktov a v neposlednom rade aj lepšiu podporu v regiónoch.

Výkonný manažment Siemens Business Services budú od 1.októbra 2005 tvoriť Peter Prónay ako výkonný riaditeľ, Viktor Birnstein ako výkonný riaditeľ a Jozef Ulbricht ako finančný riaditeľ.

Zamestnanci ELAS a HT Computers posilnia tím Siemens Business Services pri zachovaní štandardného obchodného modelu SBS. Pracovisko ELAS-u v Prievidzi rovnako ako všetky pobočky HT Computers zostanú zachované a umožnia Siemens Business Services priblížiť sa k zákazníkovi.

Za rok 2004 spoločnosti Siemens Business Services, s.r.o., ELAS, s.r.o. a HT Computers, a.s., dosiahli kumulovaný obrat vyše 2,6 miliardy Sk (SBS 572 mil. Sk, Elas 257 mil. Sk, HTC 1806 mil. Sk). Počet zamestnancov všetkých troch spoločností je k dnešnému dňu 457 (SBS 188, Elas 101, HTC 168).

Spoločnosť Siemens Business Services GmbH (Rakúsko) dňa 9. februára 2005 podpísala zmluvu o prevzatí 100% obchodných podielov spoločnosti ELAS, s.r.o. a súčasne 100% akcií spoločnosti HT Computers, a.s. s cieľom integrovať získané spoločnosti do svojej slovenskej dcéry Siemens Business Services, s.r.o., ktorá by sa tak stala jedným z lídrov na trhu komplexných IT riešení a služieb na Slovensku.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: