Majstrovstvá sveta v hokeji na internete

Matúš Serdula  /  30. 04. 2005, 00:00

Tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji opäť prinesú zvýšenú pozornosť športovým sekciám slovenských portálov. Cez internet bude možné počúvať ale aj pozerať priame prenosy zo zápasov. Vyhrať zaujímavé ceny môžete v internetových súťažiach komerčných spoločností.

Tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji majú oficiálnu stránku na adrese www.icehockey2005.com. Najauktuálnejšie články, rozhovory s hráčmi, výsledky a všetky štatistiky v angličtine nájdete na www.ihwc.net.

Slovenský rozhlas ponúka priame prenosy online

Majstrovstva sveta v hokejiPre hokejových fanúšikov je tu Slovenský rozhlas - www.slovakradio.sk . Na tejto stránke nájdete streamované vysielanie pre Winamp (www.winamp.com) a pre Real Player (www.real.com). Toto vysielanie je vhodné aj vtedy, ak máte pomalšie pripojenie.

Tu je priamy link pre program Winamp - túto adresu stačí pridať cez "Add" -> "Add URL":
http://ra.slovakradio.sk:8000/SlovakRadio_Live_32_kb

Ak máte nainštalovaný Real Player použite nasledujúcu adresu:
http://www.slovakradio.sk/portal/sro_live.ram

Video zostrihy z MS 2004 si môžete pozrieť na stránke http://hokej.stv.sk/archiv.php. Aktuálne video správy ponúkne STV na stránke hokej.stv.sk.

Za video cez internet si musíte zaplatiť

Zápasy majstrovstiev sveta je možné sledovať aj cez internet. Služba je však dostupná iba v niektorých krajinách a musíte za ňu zaplatiť. Platenú službu video on demand ponúka Mediazone. Cena je 39,99 USD ak si predplatíte všetky zápasy z majstrovstiev alebo 4,99 USD za konkrétny zápas. K dispozícii bude streamovaný prenos ale aj možnosť stiahnuť si video z konkrétneho zápasu. Slovensko je medzi krajinami, v ktorých táto služba dostupná nebude keďže má zakúpené televízne práva. Pre Slovákov v zahraničí je však Mediazone jednou z mála možností ako sledovať majstrovstvá.

Viac informácii o tom ako sledovať hokejové majstrovstvá sveta cez internet nájdete na stránke http://mediazone.com/channel/hockey/jsp/index.jsp.

Hokej na slovenskom internete

Aj tento rok funguje adresa www.ms-hokej.sk, ktorá patrí Zoznamu a odkazuje na jeho spravodajské Bleskovky. Video správy ponúkne STV na stránke hokej.stv.sk. Informácie o hokeji prinesie aj Markíza na ms2005.markiza.sk.

Špeciálne sekcie o hokeji majú aj Centrum hokej.centrum.sk, SME hokej.sme.sk a Pravda hokej.pravda.sk.  Správy nájdme aj na Hokej.sk www.hokej.sk a na HokejPortal.sk www.hokejportal.sk.

Hokejové súťaže

V súvislosti s hokejom niekoľko spoločností pripravilo aj špeciálne reklamné kampane.

Súťaž spoločnosti Zepter www.zepterhokej.sk

Súťaž spoločnosti ING www.inghokej.sk

Súvisiace články:

Tipovanie cez internet ponúkajú aj slovenské firmy

Neprehliadnite: