Klávesnice a myši Microsoft oslavujú 10 rokov dôkladného testovania

Tlačový servis  /  13. 04. 2005, 16:04

Špecialisti, ktorí testujú klávesnice a myši Microsoft, dokážu na základe niekoľkodňového testovania odhadnúť životnosť produktu na obdobie najmenej piatich rokov.

Keď sa povie Microsoft, väčšina ľudí si vybaví softvér a nie hardvér. Microsoft však už viac ako 20 rokov vyrába aj špičkové počítačové periférie. Klávesnice a myši Microsoft si získali povesť vysoko spoľahlivých produktov vďaka jedinečnému systému testovania ich spoľahlivosti. Priemyselný dizajn, výskumy použiteľnosti, ergonómia i testovanie spoľahlivosti sa odohrávajú spoločne pod jednou strechou.

V nedávnom prieskume medzi americkými používateľmi takmer dve tretiny respondentov uviedli, že si produkty spoločnosti Microsoft spájajú so spoľahlivosťou a kvalitou. (Zdroj: InsightExpress, január 2005. Prieskum sponzorovala spoločnosť Microsoft. Účastníci prieskumu boli vybraní zo všeobecnej skupiny používateľov počítačov a nevedeli o akomkoľvek zapojení spoločnosti Microsoft do tohto prieskumu.)

V rámci produktovej skupiny Microsoft Hardware pôsobí už 10 rokov špeciálny tím zodpovedný za dôkladné testovanie všetkých klávesníc a myší. Špecialisti tohto tímu dokážu na základe niekoľkodňového testovania odhadnúť životnosť produktu na obdobie najmenej piatich rokov. Výsledkom ich práce sú špecifikácie jedinečných testov, ktoré dôkladne preverujú kvalitu klávesníc a myší Microsoft. Patria sem napríklad:

- klávesový test: klávesnica je vystavená 10-tim miliónom stlačeniam klávesov, čo predstavuje väčšiu záťaž, ako človek dokáže vyprodukovať za celý život,

- test odolnosti voči nárazu: myši a klávesnice sa púšťajú z výšky jedného metra na tenký, asi 7 milimetrový koberec, ktorý pokrýva oceľovú alebo betónovú podlahu,

- pohybový test myši na dráhe: myš počas neho „prejde“ vzdialenosť 150 až 350 km, teda asi ako vzdialenosť z Bratislavy do Popradu.

Ďalšie informácie o dôležitosti testovania a o tom, ako spoločnosť Microsoft zabezpečuje spoľahlivosť svojich produktov, nájdete na internetových stránkach: www.microsoft.com/slovakia/hardware


O hardvéri spoločnosti Microsoft

Hardvér spoločnosti Microsoft si udržuje vedúcu pozíciu v ergonómii, priemyselnom dizajne a spoľahlivosti, a ponúka tak zákazníkom pohodlnejšiu prácu s počítačom. Produktová skupina Hardware už viac ako dve desaťročia uplatňuje inovatívne riešenia, špičkový priemyselný dizajn a rozsiahle testovanie použiteľnosti. Vytvára tak produkty vynikajúcej kvality a odolnosti, ktoré významne zlepšujú možnosti práce so softvérom a posilňujú prepojenie medzi používateľa s počítačom.

ZDROJ: tlačová správa

Neprehliadnite: