Microsoft odštartoval súťaž Gatekeeper

Tlačový servis  /  13. 04. 2005, 16:02

Súťaž Gatekeeper je určená odborníkom na počítačovú bezpečnosť v Českej a Slovenskej republike a iných krajinách v regióne Európy, Stredného východu a Afriky (EMEA).

Spoločnosť Microsoft štartuje súťaž Gatekeeper, ktorá má pomôcť zvýšiť povedomie o počítačovej bezpečnosti na celom svete. Gatekeeper je on-line test o počítačovej bezpečnosti. Jeho cieľom je informovať a vzdelávať IT profesionálov a poskytnúť im príležitosť preveriť si svoje schopnosti. Testu sa môžu zúčastniť IT profesionáli z celkovo 20 krajín, medzi ktorými je aj Slovenská republika.

Súťaž Gatekeeper v účastníckych krajinách prebieha na internetových stránkach spoločnosti Microsoft, kde sa záujemcovia môžu zaregistrovať od 6. apríla 2005. Samotná súťaž začína 2. mája 2005 a končí o dva týždne neskôr, teda 14. mája 2005. Medzinárodné vyhlásenie víťazov sa uskutoční 25. mája 2005, kedy súťažiaci s najlepším výsledkom získa titul European Gatekeeper Champion 2005. Cenou pre šampióna bude VIP zájazd na Microsoft Tech•Ed 2005 v Amsterdame. Regionálne vyhlásenie výsledkov súťaže za Českú republiku a Slovensko sa uskutoční 27. mája 2005. Pre viac informácií a registráciu do súťaže Gatekeeper môžu záujemcovia navštíviť stránky www.gatekeepertest.cz.

Test Gatekeeper obsahuje 20 otázok z oblasti aktuálnych bezpečnostných problémov. Pri devätnástich otázkach vyberá súťažiaci správne odpovede z ponúknutých možností, posledná otázka vyžaduje vlastnú odpoveď. Každý deň súťaže budú zverejnené dve otázky vždy o 10:00 hod. Ako náhle si súťažiaci otázky prečíta, bude mať 30 až 90 sekúnd (v závislosti od povahy otázky) na odoslanie odpovede. Účastníci, ktorí správne odpovedia na otázky do 22 hodín od ich zverejnenia, získajú rýchlostný bonus.

„Úlohou účastníkov súťaže Gatekeeper nebude len preukázať znalosť počítačovej bezpečnosti, ale svoje schopnosti a vedomosti ďalej rozvíjať,“ povedal Róbert Šimončič, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Slovakia. „V minulom roku spoločnosť Microsoft vyškolila v otázkach bezpečnostných postupov viac ako 10 000 IT profesionálov a vývojárov z ČR a SR. Títo špecialisti získavali schopnosti predovšetkým prostredníctvom bezpečnostných konferencií, internetových konferencií, stredísk pre e-learning, bezpečnostnej asistencie cez internet a balíka Microsoft Security Guidance Kit. Myslím si, že súťaž Gatekeeper je ďalším veľmi účinným nástrojom pre zvýšenie povedomia o počítačovej bezpečnosti,“ dodal Róbert Šimončič.

Súťažiaci s najlepším výsledkom za ČR a SR získa Windows XP Tablet PC. Ďalší 4 najlepší riešitelia získajú predplatné časopisov Microsoft TechNet Magazine, Windows IT Pro Magazine a vecné ceny.

Viac informácií o súťaži Gatekeeper nájdete na adrese www.gatekeepertest.cz

ZDROJ: tlačová správa

Neprehliadnite: