Siemens Business Services dosiahol pozíciu kľúčového predajcu

Tlačový servis  /  13. 04. 2005, 16:00

Spoločnosť Siemens Business Services je kľúčovým predajcom informačných technológií na európskom trhu elektronických médií a udržuje si na ňom jedinečnú pozíciu. Toto hodnotenie publikovali vo svojej minulotýždňovej správe analytici renomovanej spoločnosti Datamonitor, ktorá sa zameriava na odvetvové analýzy. K výraznej zmene pozície Siemens Business Services na trhu došlo v roku 2004, po podpise outsourcingovej zmluvy v hodnote 2,7 miliardy EUR s britskou spoločnosťou BBC.

V marci 2005 Datamonitor vydal správu pod názvom „The Broadcast Value Chain“ (Hodnotový reťazec v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania). „Siemens Business Services sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane silným hráčom na tomto trhu", uviedol jeden z hlavných analytikov spoločnosti Datamonitor James Healey. „Po výraznom posune na trhu dosiahla spoločnosť Siemens Business Services vďaka svojim špecifickým znalostiam a skúsenostiam prvenstvo medzi predajcami informačných technológií v sektore televízneho a rozhlasového vysielania a očakávame, že bude výrazne expandovať aj mimo svojho kľúčového trhu, ktorým je BBC“, dopĺňa Healey.

„Sme pevne rozhodnutí zabezpečiť rast našich obchodných aktivít na trhu elektronických médií", uviedol Christian Oecking, riaditeľ oddelenia Global IT Outsourcing spoločnosti Siemens Business Services. „Podľa nášho prieskumu má celosvetový trh informačných technológií v sektore médií a zábavného priemyslu hodnotu viac ako 50 miliárd EUR."

Analytici Datamonitoru predpovedajú IT spoločnostiam na trhu médií rozsiahle obchodné príležitosti. A keďže vysielacie spoločnosti čoraz viac využívajú digitálne produkčné systémy, očakáva sa aj zvýšený záujem o outsourcingové služby. Healey potvrdzuje: „Uzavretie zmluvy medzi spoločnosťami Siemens Business Services a BBC s veľkou pravdepodobnosťou neostane v tomto smere ojedinelým."

Svoj ďalší potenciál v tejto oblasti predstaví Siemens počas najväčšieho svetového veľtrhu elektronických médií NAB (The National Association of Broadcasters), ktorý sa uskutoční 18.-21. apríla 2005 v Las Vegas.

Fotografie pre tlač môžete získať na: http://www.siemens.com/sbs-pictures/sbs140405014

ZDROJ: tlačová správa

Neprehliadnite: