Aké weby majú finalisti Slovensko hľadá Superstar?

Jana Gombošová  /  11. 04. 2005, 00:00

Podľa počtu web stránok vytvorených fanúšikmi finalistov Superstar by sa vo finále stretli Martina a Tomáš. Fanúšikovské web stránky sme presurfovali za Vás a ponúkame Vám krátke zhrnutie nášho bádania.

Najobľúbenejšia je Martina a Tomáš

Najviac neoficiálnych web stránok asi vytvorili fanúšikovia finalistke Martine Šindlerovej. V blogu nájdete videozáznamy z finálových večerov STV, MP3jky, rozhovory s Martinou, ako aj kopec iných zaujímavých informácií o tejto vychádzajúcej slovenskej Star. Všetko prehľadné tak, ako to na blogu chodí. Martinini fanúšikovia vytvorením blogu nič nepokazili. Na stránke http://sindlerova.wz.cz/ nájdete o Martine asi najviac materiálu, veď kliknite a uvidíte.

Martina_Sindlerova


V štatistikách Naj.sk v sekcii Hudba sa v marci držia v prvej desiatke dokonca 2 weby Martiny (http://sindlerova.fanklub.sk a http://sindlerova.wz.cz ). Zaujímavé sú aj štatistiky Etarget, kde v top 100 najvyhľadávanejších slov na Slovensku sa na 46.mieste umiestnil hľadaný výraz Martina Šindlerová, na 69. Šindlerová a na 71.mieste Tomáš Bezdeda.

Neoficiálne weby finalistov Slovensko hľadá Superstar lámu posledné dva mesiace rekordy na slovenskom internete (Najnavštevovanejší sú Martina Šindlerová, Tomáš Bezdeda a Robo Mikla. Žeby aj toto bola istá predpoveď finálovej trojky? )

V počte neoficiálnych webov by Tomáš Bezdeda mohol súťažiť s Martinou :-). Ak si chcete aj Vy pozrieť tohto „cukríčka“, len si zadajte do vyhľadávača. Najlepšie spracovaným webom je http://bezdeda.szm.sk, najmä čo sa týka použitej technológie, úrovne grafického dizajnu. Sekundujú mu http://www.tomasbezdeda.szm.sk (až na tie farby, písmo a kód) a http://bezdeda.fanklub.sk.

Fanúšikovský web Zdenky Prednej má tiež niečo do seba. Videá, tak ako na Martininom webe, sú prelinkované z webu www.superstar.stv.sk. Nefungujú však MP3jky, našťastie tu fanúšikovia nájdu aspoň kopec fotografií. 
Zdenkina flashová stránka nie je svojím obsahom až taká zaujímavá. Čierna farba sa k Zdenke ako živej žienke až tak nehodí, skôr by som si k nej predstavila grafický design v živých, ohňových farbách.

Spočiatku neatraktívna tmavá stránka od fanúšikov Katky Koščovej  sa po „zasvietení“ premení na zaujímavo riešený web! Nenájdete tu kopec fotiek a ani žiadne videá, ale aj tak má táto stránka niečo do seba. Web úplne iný ako majú ostatní finalisti. Skôr imidžovka, ako zdroj fotografických a iných materiálov o speváčke.

Katka_Koscova


Web Peťa Kotuľu nie je oproti webu Katky Koščovej ničím výnimočný. Fandovia si tu nájdu kopec zaujímavých materiálov o svojom idole a vôbec ich nebude trápiť, že web je farebný ako papagáj. Zaujímavé sú štatistiky o tom, kto bude Superstar, kto je najsympatickejší :-) všade samá Martina :-)

Ak máte čas na surfovanie, oplatí sa pozrieť si obsahovo rozsiahly web Roba Miklu. Zaujímavé sú najmä drsňácke fotky z Robových koncertov :-). Web tohto finalistu Superstar je super prehľadný a jednoduchý, síce nájde sa pár chybičiek usability = použiteľnosti (navigácia v menu nie je dokončená, nevysvieti sa aktívne tlačítko, čiže ťažšie zistíte, kde sa práve nachádzate :-( Napriek tomuto nedostatku vidno, že jeho tvorca si dal záležať a nebol žiadny začínajúci tvorca webov. Menej profesionálny je jeho druhý web http://www.robomikla.wz.cz/

Aby ste sa dostali na fanúšikovskú stránku Mira Jaroša , musíte sa najskôr zaregistrovať. Táto stránka nie je až taká kvalitná ako stránky iných finalistov, skôr je celá spravená v nejakom free redakčnom systéme, celá navigácia je po anglicky, dominantné sú diskusie. Nečakajte, že práve tu nájdete to, čo hľadáte. O niečo „lepšie“ s kvalitou je na tom druhá stránka Mira Jaroša.

Na webe Samuela Tomečku ( http://www.samuel.wz.cz/novinky.htm ) nechýbajú info a diskusie ako u predošlých finalistov.

Bonbón bonbónský na záver: Web predsedu poroty je plný jeho vtipných hlášok, podokresľovaných fotiek a iných „zaujímavostí“. Ak máte zlú náladu, alebo sa nudíte, rozhodne odporúčam navštíviť a odreagovať sa :-)! Zábava na tomto webe je zaručená!

Laco_Lucenic

Pri weboch jednotlivých finalistov Superstar nemožno skoro vôbec hovoriť o profesionálnych web prezentáciách, dodržiavajúcich zásady prístupnosti, použiteľnosti či optimalizácie pre vyhľadávače. To ale teraz nie je podstatné.

O kvalitný webdizajn sa asi postarajú profesionálne firmy (žeby Fatchilly, ktorá registrovala domény súťažiacich?). Oficiálne webstránky asi budú prezentované po skončení súťaže Slovensko hľadá Superstar. Ktovie ako dlho si na ne počkáme a ktovie, či budú mať nový web všetci finalisti alebo len Superstar?

Zatiaľ teda pochválme fanúšikov, ktorí flexibilne zareagovali a vytvorili svojim favoritom – i keď niekedy neprofesionálne – ale predsa len funkčné web stránky, na ktorých im vyjadrujú svoj obdiv.


Linky:
www.superstar.stv.sk  - oficiálna websajta Superstar
http://interatractive.wz.cz/superstar/
http://www.oli.wz.cz

Neprehliadnite: