Zmluvu o prepojení sietí už podpísal aj Amtel

Tlačový servis  /  08. 03. 2005, 00:00

Ďalšou spoločnosťou, ktorá zavŕšila rokovania so Slovak Telecomom a podpísala Zmluvu o prepojení svojich sietí je spoločnosť Amtel. Po spoločnosti eTel Slovensko je Amtel ďalšou spoločnosťou, ktorá bude v krátkom čase ponúkať zákazníkom svoje služby prostredníctvom verejnej telekomunikačnej siete.

Približne štyri mesiace trvali rokovania medzi spoločnosťami Slovak Telecom a Amtel o návrhu Zmluvy o prepojení sietí, ktorý spoločnosť Slovak Telecom pripravila na základe druhostupňového rozhodnutia Telekomunikačného úradu SR. Momentálne prebiehajú paralelné rokovania s ďalšími šiestimi alternatívnymi operátormi, ktoré môžu predznamenať blížiace sa podpísanie ďalších zmlúv.

Zmluvu o prepojení Telekomunikačnému úradu SR poskytnú zmluvní partneri do 15 dní od podpisu. Následne Telekomunikačný úrad SR zverejní tie časti zmluvy, ktoré neboli stranami označené za predmet obchodného tajomstva. Po zrealizovaní podpisu zmluvy budú obe spoločnosti pracovať na fyzickom prepojení sietí, čo môže trvať približne dva až tri mesiace. Prepojenie sietí Slovak Telecomu a Amtelu znamená, že zákazníci ST sa budú môcť dovolať zákazníkom Amtelu a naopak. Zmluva tiež umožňuje, aby od 1. augusta tohto roku zákazníci Slovak Telecomu mohli využívať spoločnosť Amtel na uskutočňovanie volaní prostredníctvom služby voľby operátora individuálnou voľbou.

Zdroj: Tlačová správa Slovak Telecom

Neprehliadnite: