Čo sa chystá v Slovanete? II.

Platená reklama  /  07. 03. 2005, 00:00

Príde na Slovensko internetový megaprojekt už tento týždeň? Ožijú po rokoch stojaté vody slovenského internetu, alebo ide o ďalšiu bublinu? Čaká nás konečne video-on-demand, online hry, empétrojky alebo erotika zadarmo? Objavili sme nové skutočnosti...

Veľa z vás asi čítalo môj posledný článok o zvláštnom internetovom prieskume Slovanetu. Priznám sa, že takú silnú odozvu som nečakal, keďže ide o môj prvý novinársky pokus. Nielenže sa článok okamžite vyšplhal na prvé miesta v rebríčkoch čítanosti na tomto serveri, ale vyprovokoval aj desiatky diskusných príspevkov. Treba povedať, že kontoverzné reakcie som očakával, už keď som si čítal podobné thready k iným témam. Niekoľko prispievateľov prijalo aj moju výzvu v závere článku a tak som sa dostal k mnohým zaujímavým, aj keď s témou nesúvisiacim informáciam. Keď sa teda niekto bude chcieť dozvedieť o ziskoch, resp. stratách našich IT firiem alebo ich personálnych problémoch, nech sa u mňa prihlási :-). Ohlas prišiel ale zo strany, z ktorej som ho určite nečakal.

V piatok po vyjdení článku som dostal do svojej poštovej schránky obálku s logom Slovanetu. Kto by tipoval na tučný honorár, toho musím sklamať. Obsah bol však nemenej zaujímavý a môžete si ho pozrieť aj na obrázku.

Skoro som spadol z nôh, keď som čítal, že ma marketingový riaditeľ Slovanetu pozýva na neformálne stretnutie o novinke GoFUN, ktorá ‘výrazne ovplyvní celý slovenský internetový svet’. Otázkou ostáva, kde vypátrali moju adresu?

Podľa údajov na druhej strane pozvánky sa akcia Slovanetu uskutoční už budúci utorok večer, celý projekt sa teda spustí asi v utorok 8.3. alebo v stredu 9.3. Otázkou zostáva, o čom to vlastne celé bude? ‘Fun’ názov by napovedal, že sa môžeme tešiť na projekt podobného typu ako applovský iTunes alebo starzone Českého Telecomu. Naozaj sú však už slovenskí internetoví používatelia tak bohatí a leniví, že budú ochotní platiť si za pozeranie filmov alebo sťahovanie empétrojok, keď väčšina z nich má ľahký prístup k iným, aj keď nie úplne legálnym zdrojom?

Čo si myslíte vy? Má niekto konkrétnejšie info, čo obohatí od stredy slovenský internet?

Ivan Homola

Neprehliadnite: