3GB freemail

Martin Šťastný  /  06. 03. 2005, 00:00

Gmail, Seznam a Gigacentrum prišli s ponukami 1GB emailových schránok. Pri Gmaile a Gigacentre je potrebná pozvánka, Seznam vyžaduje pre zväčšenie schránky zaslanie sms. Je tu však freemail, ktorý ponúka 3GB a stačí sa len registrovať.

Unitedemailsystems ponúka 3GB voľného miesta pre vaše emaily a nemusíte urobiť nič viac, len si zvoliť užívateľské meno,vybrať si jednu z 9 ponúkaných domén a heslo. Žiadne sms ani pozvánky.

Hneď na začiatok treba povedať, že hoci Unitedemailsystems prekonáva Gmail vo veľkosti poskytovaného miesta, zďaleka nie je taký rýchly v načítavaní mailov.
Na druhej strane je oveľa prehľadnejší vďaka možnosti vytvárať si zložky a ukladať do nich maily. K mailom možno pristupovať cez pop3, imap a dokonca aj wap.

folders

Od posielania správ tiež nemožno čakat niečo prevratné. Možno posielať správy v html alebo ako obyčajný text. Jediné, čím posielanie emailov vyniká, je spell check, oprava gramatických chýb, ale v slovenskom texte je nepoužiteľný.

Webmail

Dnes je pri každom freemaily vyhľadávanie takmer nevyhnutnosťou. Inak tomu nie je ani pri Unitedemailsystems.

Do vyhľadávača sa možno dostať hocikedy pomocou hornej ponuky. Možno vyhľadávať podľa odosielateľa, príjemcu, predmetu správy, jej obsahu, dátumu, príloh a umiestnení v zložkách:

Search

Pre uponáhľaných a zábudlivých užívateľov je tu kalendár, kde si možno zapisovať úplne všetko v intervaloch po 30 minút. Je to ale skôr taká malá zbytočnosť navyše, keďže takmer pre každý OS existuje soft, ktorý plní túto funkciu a práca s ním je oveľa pohodlnejšia ako s kalendárom v browseri. Ale nápad to nie je zlý :-).

Posielanie sms
Unitedemailsystem ponúka užívateľovi možnosť posielať z webmailu sms do celého sveta, jediná vec, ktorá je k tomuto potrebná, je kreditná karta. Ak by ste teda chceli poslať sms do Austrálie, nebolo by to celkom zadarmo :-).

Adresár
Klasická vec na ukladanie emailových adries Vašich známych, snáď každý vie o čo konkrétne ide. Adresy možno zadávať vlastnoručne, alebo ich importovať z pc.

V nastaveniach možno nastaviť
- meno, ktoré bude zobrazované v každej odoslanej správe
- defaultný font písma
- čas, za ktorý sa bude obnovovať schránka prijatých správ v prípade ak budete mať zapnutý browser a otvorený web s emailovou schránkou
- počet správ zobrazených na jednu stranu
- podpis, ktorý bude pripojovaný k emailom
- Auto-reply – automaticky odpovie na každý prijatý mail textom, ktorý si nastavíte



Settings

Spam-filter
Umožňuje 10 stupňov nastavenia ochrany proti spamu 10-low, 1-extreme. Dadú sa pridávať adresy, ktoré má filter ignorovať a taktiež blacklist, emaily z adries na blackliste budú automaticky považované za spam

V nastaveniach je taktiež user profile, tj. info o užívateľovi, tu si nastavíte meno, dátum narodenia, iné osobné údaje

No a celkom dole možno vidieť využitie emailovej schránky
Napr- Mailbox Quota [Disk Space Used 11 Kb of 3072000 Kb] J

Unitedemailsystems dáva možnosť vybrať si spomedzi 15 jazykov, slovenčina ani čeština žiaľ medzi nimi nie je.

Oku ulahodí najmä príjemné, do svetlomodra ladené prostredie webmailu a 3GB asi tiež nikomu nebude prekážať. Oproti Gmailu, ktorý sa už začína rozbiehať na plné obrátky je Unitedemailsystems už rozbehnutý, ale rýchlosťou sa Gmailu nevyrovná.
Ak má niekto obrovské množstvo mailov s velkými prílohami a nechce sa mu ich stále mazať, Unitedemailsystems by mohlo byť riešením.

Zdroj: www.unitedemailsystems.com


Neprehliadnite: