Opäť sa začína Werner von Siemens Excellence Award

Tlačový servis  /  03. 03. 2005, 00:00

Spoločnosť Siemens a Slovenská rektorská konferencia zahajujú už piaty ročník súťaže pre všetky slovenské vysoké školy technického a prírodovedného zamerania – Werner von Siemens Excellence Award.

Werner von Siemens Excellence Award udeľuje spoločnosť Siemens vo viacerých krajinách Európy. Siemens na Slovensku v spolupráci so Slovenskou rektorskou konferenciou udeľujú túto cenu za výnimočné vedecké a študijné výsledky dosiahnuté na univerzitnej pôde v oblastiach výroby a rozvodu energie, informatiky a komunikácie, dopravnej techniky, automatizácie, priemyselných investičných zariadení, technológie budov, zdravotníckej techniky, ale i environmentalistiky.

Ceny Werner von Siemens Excellence Award udeľuje Siemens na Slovensku v troch kategóriách: výskum, štipendijná podpora štúdijného pobytu na TU v Nemecku a diplomová a doktorandská práca.

O cenu Werner von Siemens Excellence Award sa môžu uchádzať študenti, vysokoškolského štúdia s ukončeným bakalárskym štúdiom v školskom roku 2003/2004 alebo 2004/2005 a vyprofilovanou predpokladanou témou svojej budúcej diplomovej práce, doktoranti, absolventi doktorandského štúdia a jednotlivci alebo tímy pracujúce na vysokej škole alebo univerzite zastúpenej v Slovenskej rektorskej konferencii.

Najlepší uchádzači získavajú finančné ceny v hodnote 20 000 Sk, 30 000 Sk a 200 000 Sk, respektíve štipendijnú podporu počas študijného pobytu na technickej univerzite v Nemecku.

Minulý ročník bolo do súťaže celkovo prihlásených 39 prác, z toho 28 diplomových, 10 doktorandských a jedna výskumná práca. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom to predstavovalo nárast o 22 %. Ocenených bolo celkovo 8 prác.

Uzávierka prihlášok 5. ročníka projektu Werner von Siemens Excellence Award pre kategóriu študijné pobyty bola určená na 14. marca 2005, pre kategórie výskum, diplomové a doktorandské práce na 31. augusta 2005.

Výberová komisia, ktorá pozostáva zo zástupcov Ministerstva školstva SR, Slovenskej rektorskej konferencie, spoločnosti Siemens a zo zástupcov nezávislých odborných spoločností, vyhodnotí prihlásené práce do 14. októbra 2005.

Podmienky pre uchádzačov o cenu Werner von Siemens Excellence Award sú uverejnené na internetovej adrese www.siemens.sk/award.

Zdroj: tlačová správa Siemensu

Neprehliadnite: