Flash Saving Plugin - uložte si akýkoľvek flash na disk

Jaroslav Mráz  /  21. 01. 2005, 00:00

Hrávate on-line flash hry? Páčil sa vám na internete nejaký flash a chceli by ste si ho pozrieť aj doma? Že to nejde? O opaku váš presvedčí tento článok, v ktorom si predstavíme utilitu, ktorá vám to umožní!

Flash Saving Plugin je malá utilita umožňujúca stiahnuť akýkoľvek flash, ktorý sa na počítači načítal. Je to jednoduchý doplnok vhodný do každého prehliadača. Pri inštalácií, ktorá je pomerne jednoduchá, vás program vyzve, aby ste zavreli všetky okná internetového prehliadača, keďže inštalátor chce umiestniť plugin do lišty prehliadača. V prípade, že tak nespravíte prejaví sa zmena až na novo otvorených oknách. Po inštalácií je plugin možné ihneď používať.



V internetovom prehliadači vám pribudne malá ikona diskety s označením FL. Po kliknutí na ňu sa vám zobrazí prehľadné menu, ktoré obsahuje tieto položky:

Select Folder – slúži na zadefinovanie zložky kam sa budú súbory ukladať

Open Folder
– otvorí zložku s uloženými súbormi

SWF Cache
- táto ponuka sa delí na From This Site, zobrazí všetky flash animácie, ktoré sa nachádzajú na a aktuálnej stránke From All Sites, zobrazí vám flash adnimácie zo všetkých stránok ktoré ste navštívili od doby, keď ste vymazali dočasné súbory.

Options
– tu si môžete vybrať, čí si želáte alebo neželáte mať ponuku Save Flash v kontextovom menu. V prípade že si tuto položku zaškrtnete, automaticky sa pridá do kontextového menu.



Tento plugin je určený pre všetky operačne systémy Windows. Ukladanie súborov je rovnako jednoduché a pohodlné. Ako prvé si ukážeme ukladanie pomocou kontextového menu. Klikneme si niekde na prázdne miesto na stránke. Z kontextového menu si vyberieme Save Flash viď obrázok hore. Plugin nám ihneď vygeneruje stránku podobnú tejto:



Tu si môžeme vyberať medzi animáciami, ktoré si želáme uložiť. Na výber máme viac možností. Úplne hore sa nachádza položka Folder, kde zadáme kam sa majú súbory uložiť. Výber potvrdíme tlačidlom Select, ak si nie sme istý môžeme si to overiť stlačením tlačidla Open, ktoré nám vybranú zložku otvorí. Hneď pod položkou folder sa nachádza položka View SWF Cache From, kde si môžeme vybrať či chceme, aby sa nám zobrazili súbory zachytené zo všetkých stránok All Web Sites, alebo iba z aktuálnej, v mojom prípade Inet.sk.

Pod touto ponukou sa nachádzajú možnosti Save Selected, ktorá uloží všetky vybraté flash animácie alebo Save All, ktorá uloží všetky flash animácie do zadanej zložky. Hneď pod týmito možnosťami sa nám zobrazujú zachytené flash animácie a na ľavej strane sa nám ukazuje ich náhľad. Na pravej nám zobrazuje informácie o jednotlivých animáciách. URL je cesta, kde presne na serveri sa vybraná flash animácia nachádza. Size je veľkosť súboru, Last Modified je dátum a čas, kedy bol súbor naposledy zmenený. Tu sa nachádza malý štvorček, ktorým si označíme animáciu, ak ju chceme stiahnuť. V rámčeku vedľa určujeme pod akým názvom sa má vybratá animácia uložiť. Štandardne je to názov pod akým sa nachádza na serveri, tento názov si však môžeme zmeniť.

Ukladanie flash animácií pomocou ponuky SWF Cache je skoro rovnaké, rozdiel je iba v tom že si flash animácie neukladáte cez html stránku ale cez jednoduchý program v ktorom sú náhľady dokonca plne ovládateľné, ako keby ste ich spustili cez flash player.



Flash Saving Plugin vyrába firma UnH Solutions. Táto utilita je voľne stiahnuteľná spolu s ďalšími vylepšeniami pre internetové prehliadače na stránke http://www.browsertools.net/

V ďalšej recenzii si predstavíme zaujímavú utilitu Easy Go Back. Tá umožňuje používať tlačidlá dozadu, dopredu a dve ďalšie tlačidlá iba jednoduchým držaním pravého tlačidla a pohnutím myšou do strany. Zároveň ponúka zopár ďalších užitočných nastavení.

Neprehliadnite: