Jedna koruna na pomoc Ázii sa v spoločnosti Microsoft rovná trom

Tlačový servis  /  14. 01. 2005, 16:12

Každý príspevok, ktorý zamestnanci spoločnosti Microsoft venujú na obnovu živelnou pohromou zničených oblastí Ázie a východnej Afriky, firma zdvojnásobí. Rovnakú čiastku totiž Microsoft odošle jednej z ôsmych vybraných charitatívnych inštitúcií.

Štyri z nich sú národné organizácie pôsobiace v Ázii, ostatné štyri známe medzinárodné organizácie ako Červený kríž či Unicef. Microsoft ČR a SR sa okrem toho rozhodol, že z lokálnych zdrojov dary zamestnancov Microsoft ČR a SR preplatí ešte raz, a to na účet českej organizácie Člověk v tísni. Každá venovaná koruna tak nadobudne hodnotu až troch korún.

Spoločnosť Microsoft nie je ľahostajná voči tragédii zapríčinenej tsunami a vyvíja aktivity, aby pomohla v krízovej situácii, ktorá nastala v Ázii a vo východnej Afrike. Na podporu štedrosti a dobrej vôle svojich zamestnancov zaviedla program Global Match Program (Celosvetový program spájania). Ak sa chce zamestnanec do programu zapojiť a spojiť svoj dar s rovnako vysokým príspevkom od svojho zamestnávateľa, stačí ak prinesie doklad, z ktorého je možné vyčítať výšku príspevku a určiť, ktorej z ôsmych vytipovaných organizácii má Microsoft príspevok odoslať. Okrem toho bude rovnaká suma v Čechách a na Slovensku odoslaná aj nadácii Člověk v tísni.

„Príspevky našich zamestnancov, ktorými pomáhajú zničeným oblastiam si veľmi vážime. Aby sme ocenili ich štedrosť a ochotu pomôcť, rozhodli sme sa, že okrem zahraničných organizácií v zozname podporíme vo výške ich príspevku aj nadáciu Člověk v tísni.“ uviedol Róbert Šimončič, generálny riaditeľ Microsoft Slovakia.

Neprehliadnite: