Vytvorili sme unikátnu databázu slovenských Wi-Fi sietí

Miloslav Sova  /  11. 03. 2005, 00:00

Novinkou týkajúcou sa tohoto zoznamu nie je ani tak prekročenie hranice dvoch stoviek registrovaných sietí, ale predovšetkým skutočnosť, že sme vypočuli žiadosť našich kolegov z Inet.sk a pripravili sme plnohodnotnú slovenskú verziu databázy. Výsledok môžete už niekoľko dní pozorovať na stránkach IPV a v tomto okamžiku sa už registrovalo 92 sietí.

Je to už viac ako rok, čo sme na stránkách IPV spustili sekciu o bezdrôtových sietiach. Postupom času sa ukázalo, že náš „pohľad na vec“ je pre mnoho ľudí zaujímavý a veríme, že aj prospešný. Veľmi skoro sa ukázalo, že pôvodná koncepcia rozhodne nebude stačiť a preto muselo prísť ku slovu databázové riešenie celého záznamu bezdrôtových sietí. Tento krok veľmi napomohol registrovaní nových sietí a nie je preto žiadnym prekvapením, že sa ich počet k dnešnému dňu vyšplhal na číslo 292.



Zo strany serveru Inet.sk budú mať projekt na starosti Matúš Serdula (serdula@inet.sk) a Peter Polakovič (polakovic@inet.sk), využijte preto týchto adries v prípade otázok alebo návrhov na siete určené k registrácii. Samozrejme môžete pre rovnaké účely použiť i našu adresu redakce@internetprovsechny.cz alebo miloslav.sova@internetprovsechny.cz

Sieť môžete samozrejme vložiť aj cez on-line formulár špeciálne vytvorený pre vkladanie sietí do databáze, ktorý je prístupný tak vo verzii určenej pre Česko tak i pre Slovensko. Snažte sa formulár vyplňovať zodpovedne a uviesť do neho čo najviac informácií o vašej sieti. Ako pomôcku sme pre vás pripravili vzorove vyplnenú sieť, aj nápovedu pre každú jednu kolonku formulára. Pevne veríme, že sa slovenská verzia databáze v brzkej dobe rozrastie do podobných rozmerov ako jej staršia česká sestrička. Úspech celého projektu bude teda záležať predovšetkým na ochote slovenských uživateľov spolupracovať pri jej aktualizácii. Slováci nedajte sa zahanbiť!! Databáza je hladná, treba ju poriadne nakŕmiť :-)).

Neprehliadnite: