Ďalšie rozširovanie služby ST DSL

Tlačový servis  /  22. 11. 2004, 17:52

Služba vysokorýchlostného a permanentného pripojenia do internetu ST DSL je dostupná čoraz väčšiemu počtu zákazníkov. V súčasnosti je službou pokrytých už 100 miest a obcí na Slovensku.

Od pondelka - 29. novembra 2004 sa ST DSL rozšíri aj do lokalít: Holíč (okres Skalica), Jablonica (okres Senica), Šurany (okres Nové Zámky) a Svidník. Zákazníci si budú môcť objednať a zriadiť službu ST DSL na východnom Slovensku v Košiciach, v častiach: Šaca, Krásna nad Hornádom, Železníky a v Poprade na sídliskach: Veľká, Západ a v časti Matejovce.

Počet dostupných lokalít sa na strednom Slovensku rozšíri o Priemyselnú zónu – Ingeo v Žiline.

Využívať vysokorýchlostný internet budú môcť na západnom Slovensku v Nových Zámkoch, v častiach: Prednábrežie a Sever, v Komárne časť Bauringy a v Pezinku časť Juh.

O službu ST DSL môžu prejaviť záujem všetci užívatelia klasických pevných liniek alebo ISDN, ak sa nachádzajú v príslušnej lokalite, kde je služba ST DSL dostupná. Na stránke www.telecom.sk sa nachádza nová aplikácia, ktorá umožňuje vyhľadávanie dostupnosti ST DSL podľa názvu mesta a ulice.

ADSL – (Asymmetric Digital Subscriber Line – asymetrická digitálna účastnícka linka) = technológia, ktorá umožňuje užívateľovi vysokorýchlostný dátový prístup k verejným telekomunikačným službám (internet) prostredníctvom klasickej telefónnej linky alebo ISDN.

zdroj: tlačová správa Slovak Telecom

Neprehliadnite: