Revolučné naklápacie rolovacie koliesko spoločnosti Microsoft oslavuje úspech

Tlačový servis  /  19. 11. 2004, 18:53

Najmodernejší typ rolovacieho kolieska myši sa vo svete osobných počítačov rýchlo stáva štandardom. Patentovaná technológia naklápacieho rolovacieho kolieska myši sa vo svete osobných počítačov rýchlo stáva štandardom. Používatelia si túto technológiu obľúbili ako intuitívny pohodlný nástroj na prehliadanie rozmerných tabuliek a internetových stránok.

Podľa výsledkov predaja za prvých šesť mesiacov od uvedenia na trh priniesli myši s naklápacím rolovacím kolieskom Microsoft v porovnaní s predchádzajúcim obdobím výrazný nárast predaja. Jeho objem prekonal aj predchádzajúcu úspešnú inováciu – prvú optickú myš s technológiou Microsoft Optical Technology, ktorú firma uviedla na trh v roku 1999. Aj optická technológia sa zakrátko po svojom uvedení na trh stala široko používaným štandardom. Stalo sa tak vďaka vyššej spoľahlivosti a presnosti oproti dnes už zastaraným myšiam s mechanickou guľôčkou.

„Rolovacie koliesko s možnosťou naklápania je výborné na prehliadanie veľkých dokumentov,“ uviedol Roger Kay, viceprezident pre klientské počítače v spoločnosti IDC. „Celý rad tabuliek a ďalších dokumentov sa nezmestí na obrazovku stolového počítača. Možnosť prechádzať tieto dokumenty vo zvislom aj vodorovnom smere zjednodušuje ich prehliadanie a zároveň používateľom výrazne spríjemňuje prácu s počítačom,“ dodal Roger Kay.

Prvé rolovacie koliesko počítačovej myši, úplne integrované so softvérom počítača, ktoré uviedla spoločnosť Microsoft na trh v roku 1996 sa skoro stalo najdôležitejšou súčasťou, ktorú používatelia vyžadujú od svojej myši. Na základoch úspechu zvislého rolovania postavila spoločnosť svoju najnovšiu inováciu, rolovanie aj vo vodorovnom smere.

„Pýtali sme sa ľudí na celom svete, ako by si predstavovali vylepšenie rolovacieho kolieska, obľúbeného prvku ich počítačovej myši,“ povedal Tom Gibbons, generálny riaditeľ skupiny Microsoft Hardware. „Na základe požiadaviek sme do rolovacieho kolieska integrovali nové funkcie bez toho, aby na myši pribudlo ďalšie zbytočné tlačidlo. Takouto funkciou je napríklad možnosť vodorovného rolovania. Naša technológia naklápacieho rolovacieho kolieska sa stala príkladom pre celé odvetvie. Zákazníci ju prijali veľmi rýchlo, rovnako ako prvé optické myši s technológiou Microsoft Optical Technology,“ dodal Tom Gibbons.

Minulý rok uvedené patentované naklápacie rolovacie koliesko spoločnosti Microsoft je veľmi významnou vývojovou zmenou v konštrukcii rolovacieho kolieska. Nové naklápacie rolovacie koliesko ponúka hneď štyri rôzne úrovne ovládania počítača: 
- vodorovné a zvislé prechádzanie veľkých tabuliek a internetových stránok, 
- funkciu zrýchleného rolovania, ktorá reaguje na rýchlosť otáčania kolieska a dovoľuje prechádzať veľké dokumenty ďaleko rýchlejšie ako predtým, 
- plynulé a hladké rolovanie, ktoré je príjemnejšie a poskytuje väčšiu kontrolu nad dokumentmi, 
- rýchle prepínanie medzi otvorenými dokumentmi a programami na pracovnej ploche jednoduchým stlačením naklápacieho rolovacieho kolieska.

zdroj: tlačová správa Microsoft

Neprehliadnite: