Nová stránka s ponukou pracovných miest - Mojapraca.sk

Matúš Serdula  /  12. 11. 2004, 00:00

Od februára 2004 funguje na internete ďalšia stránka s ponukou voľných pracovných miest. Medzi jej hlavné výhody patrí najmä to, že služby sú poskytované bezplatne nielen pre uchádzačov, ale aj pre zamestnávateľov. V súčasnoti je v databáze viac ako 11 tisíc ponúk.

Projekt Mojapraca.sk vznikol podľa slov jeho zakladateľa, pána Milana Staněka, "úplne spontánne bez nejakých veľkých plánov do budúcnosti. Hlavným cieľom projektu je vybudovať na slovenskom internete kvalitný portál, ktorý by bol ako pre firmy tak aj pre uchádzačov bezplatný."

V súčastnosti je na stránke viac ako 11 tisíc pracovných miest prevažne z Českej republiky. Medzi ponúkanými profesiami sú murár, tesár, vodič, ale aj vysoko špecializované pracovné miesta.

Zamestnávatelia majú po prihlásení možnosť priamej administrácie pracovných miest. "To znamená, že hneď po vložení pracovného miesta sa pracovné miesto objaví na stránke bez nejakých prieťahov. Registrované firmy majú zatiaľ ešte stále bezplatný prístup do DB uchádzačov."

Uchádzači o zamestnanie majú možnosť využívať funkcie ako je napríklad automatické rozosielanie pracovných ponúk emailom. Pri rozosielaní je možné zadať odbor lokalitu a kľúčové slová, ktoré musí pracovná ponuka obsahovať. Taktiež je možné kedykoľvek si vytlačiť svoj profesný životopis alebo poslať žiadosť so životopisom priamo zo stránky (životopis sa pribalí ako príloha).

Prvá verzia stránky bola spustená do prevádzky 1.2.2004. Od februára prešla stránka množstvom zmien. Postupne sa začala prispôsobovať potrebám firiem a uchádzačom o zamestnanie. "Snažíme sa celý vývoj stránky smerovať na čo najjednoduchšie ovládanie stránky. Nakoľko sa nám to darí musia posúdiť návštevníci stránky."

Keďže stránka prechádza rôznymi zmenami, nie je ešte na stránke doriešený help. "Verím, že v blízkej budúcnosti sa tam objaví. Dúfame, že sa nám podarí prilákať viac inzerentov zo slovenskej republiky a taktiež sa zvýši množstvo brigád na stránke, ktoré sú v značnej miere žiadané. Cieľová skupina projektu je od absolventov základnej školy až po vysokoškolákov."

Neprehliadnite: