Kongres o informatizácii verejnej správy - ITAPA 2004

Tlačový servis  /  12. 10. 2004, 00:00

Pod záštitou najvyšších predstaviteľov slovenskej exekutívy a Európskej komisie v oblasti informačnej spoločnosti sa v dňoch 19.-20. októbra uskutoční v hoteli Forum v Bratislave tretí ročník medzinárodného kongresu ITAPA 2004 zameraného na oblasť informatizácie verejnej správy. Jedným z najočakávanejších vystúpení na kongrese bude prezentácia Gunnara Lunda - švédskeho ministra financií a ekonomiky, zodpovedného aj za problematiku eGovernment-u.

Cieľom kongresu ITAPA 2004 je pokračovať v diskusii o informatizácii verejnej správy na najvyššej úrovni centrálnej štátnej správy, regionálnej a miestnej samosprávy a formulovať víziu o ďalšom smerovaní Slovenska v kontexte informačnej spoločnosti. Na Slovensku tak opäť po roku ožije na medzinárodnej úrovni problematika politických, ekonomických, regionálnych či spoločenských dopadov rozvoja eGovernment-u.

ITAPA 2004 prinesie počas dvoch dní niekoľko kľúčových prednášok, množstvo odborných vystúpení a diskusií v ôsmich tematických paneloch, zaujímavé workshopy a prezentácie reálne fungujúcich projektov súvisiacich s uplatňovaním eGovernment-u na všetkých úrovniach verejnej správy. Na kongrese vystúpia viaceré výrazné osobnosti odborného, politického i podnikateľského života z 11 krajín vrátane Slovenska, ako sú napríklad švédsky minister zodpovedný za eGovernment Gunnar Lund, vedúci úseku eGovernment v EK Paul Timmers, minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Pavol Prokopovič, hlavný koordinátor informatizácie verejnej správy v Rakúsku Reinhard Posch, poradca ministra pre ekonomické záležitosti a hlavný koordinátor informatizácie Estónska Andrus Aaslaid, predsedníčka parlamentnej komisie pre informačnú spoločnosť Beáta Brestenská a desiatky ďalších zvučných mien z info-komunikačného prostredia.

Súčasťou kongresu bude výstava projektov a riešení z oblasti informatizácie verejnej správy a vyhodnotenie súťaže úspešne realizovaných modernizačných projektov Cena ITAPA 2004.

Bližšie informácie o programe a možnosť registrácie na www.itapa.sk

Medzinárodný kongres ITAPA 2004 sa uskutoční pod záštitou predsedu vlády SR Mikuláša Dzurindu, ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavla Prokopoviča a komisára EÚ pre podnikanie a informačnú spoločnosť Jána Figeľa.

Neprehliadnite: