eBay na nové európske trhy nevstúpi

Matúš Serdula  /  21. 07. 2004, 00:00

Na českých internetových stránkach sa tento týždeň objavili informácie o plánoch najväčšieho aukčného servera eBay.com vstúpiť na český, poľský a maďarský trh. Podľa vyjadrenia spoločnosti eBay sú však tieto informácie iba fámou. Vstup na trhy východnej európy eBay momentálne neplánuje.

"Informácia o vstupe eBay na trhy východnej európy tento rok je iba klebeta.  Myslím, že vznikla z minulotýždňového článku v nemeckom časopise Wirtschaftswoche".

"Dlhodobým cieľom eBay je budovať skutočne globálne trhovisko. Sledujeme vývoj každého rastúceho e-commerce trhu. Časom môžeme vstúpiť aj na trhy východnej európy. Avšak nie v tomto čase. Našimi investíciami v Číne a nedávno v Indii sústreďujeme naše úsilie na súčasné trhy.", uviedol pre INET.sk Chris Donlay, Senior Director eBay.

eBay miulý mesiac oznámil akvizíciu s najväčším indickým aukčným serverom Baazee.com, ktorý má viac ako milión registrovaných užívateľov. V súčasnoti má indický internet 17 miliónov užívateľov. Podľa IDC sa má ich počet zvýšiť na 30 miliónov do roku 2006.

Súvisiace články:

Euro.cz: eBay se chystá na český trh

Novinky.cz: eBay expanduje, portál otevře i v Česku

Živě.cz: eBay expanduje do východní Evropy, bude i u nás

DigiWeb.cz: eBay míří do Česka

ITnews.sk:  Chcete predať/kúpiť špendlík alebo stíhačku cez internet?

Neprehliadnite: