Predstavujeme WiFi sieť zo Sniny - Belnet

Matúš Serdula  /  24. 06. 2004, 00:00

WiFi sieť Belnet je dostupná v meste Snina na východnom Slovensku. Prístupové body Belnetu by sa však čoskoro mali objaviť aj v susednom meste Humenné. Služby Belnetu sú určené najmä pre domácnosti, menšie a stredné firmy. Flatrate pripojenie je k dispozícii už od 500 Sk mesačne.

Signál Belnetu pokrýva viac ako 90% územia Sniny. S notebookom a WiFi kartou sa tak na internet môžete v Snine pripojiť odkiaľkoľvek.

Zákazník pri zriadení služby dostáva neverejné IP a k tomu web priestor a priestor pre email. Množstvo poštových schránok a ani ich veľkosť nie je limitovaná.

Program Belnet Garant ponúka garantované pripojenie v rýchlostiach 16, 32, 64 a 128 kbps. Pásma sú garantované po Slovenské peeringové centrum (SIX) a backbone GTS (1 Gbps Česká republika, 2,5 Gbps svet, 1 Gbps SIX).

V ponuke sú aj vyššie rýchlosti - 512 kbps alebo až do kapacity AP (11 Mbps). V ponuke sa nachádzajú aj negarantované agregované rýchlosti a to pri programoch Belnet EKO / MAX / MINI / UNO, ktoré sú určené pre domácnosti.

"Naša sieť je postavená na báze kvalitných zariadení a je neustále pod kontrolou. Vývoj prevádzky v jednotlivých bodoch siete neustále monitorujeme a v prípade potreby zabezpečujeme zvyšovanie kapacity. Časti siete Belnet, cez ktoré prechádza prevádzka užívateľov sú však už v súčasnosti vysoko predimenzované oproti odhadu potrebných kapacít. Sieť má takisto dostatočne zálohované prenosové trasy, preto užívatelia môžu od služieb očakávať prístup do Internetu bez kompromisov. Partnerom siete Belnet je GTS Slovakia, cez ktorú je zabezpečená konektivita siete.", uvádza Ing. Marek Paľko z Belnetu.

Prístupové body siete Belnet:
Okresný úrad v Snine
Sídlisko 1. máj (č.d. 2053)
Brehy (ul. Letná)
Budova Mestského úradu
Budova bývaleho internátu SOU Strojníckeho - ul. Paláriková

Služby sú zriaďované do 2 dní od objednania. "Typické využitie je vytvorenie dátového spoja od prístupového bodu (access point) ku klientovi, tzv. posledná míľa (last mile). Pre takéto riešenia využívame technológiu pripojenia bod - viac bodov (bod je zákazník, Viac bodov je naše zariadenie). "

"Nedávno boli do cenovej ponuky programov zaradené aj programy s vysokorýchlostným pripojením Belfast na báze wifi, čím sme trošičku predbehli Slovak Telecom v tejto lokalite. Cenovo sú samozrejme výhodnejšie.", uvádza Ing. Marek Paľko.

www.belnet.sk

Neprehliadnite: