HP slávnostne otvoril Európske centrum pre podporu IT operácií

Tlačový servis  /  18. 05. 2004, 00:00

Za účasti predstaviteľov vrcholového manažmentu spoločnosti Hewlett-Packard Company a Hewlett-Packard Slovakia, s.r.o. , bolo minulý týždeň vo štvrtok popoludní slávnostne otvorené nové Európske centrum pre podporu IT operácií (European IT operation center).

BRATISLAVA 17. mája

Nové centrum, ktoré bude 24 hodín denne 7 dní v týždni poskytovať servisné riešenia a služby vysokej kvality pre zákazníkov HP z Európy, Stredného Východu a Afriky, predstavuje významnú investíciu s ohľadom na úspešné pôsobenie spoločnosti HP, ale aj pre Slovenskú republiku. Prináša pracovné príležitosti pre 300 odborníkov s vysokoškolským vzdelaním technologického zamerania. Skúsení špecialisti i nadaní absolventi vysokých škôl tak budú môcť pracovať so špičkovými technológiami, v medzinárodnom prostredí a s perspektívou ďalšieho profesionálneho rastu.

Zriadením IT centra spoločnosť HP reaguje na trendy, podľa ktorých na požiadavkách zákazníkov alebo pri riešení problému spolupracujú experti z viacerých krajín. Môže tak svojim klientom poskytovať globálne služby bez ohľadu na ich zemepisnú polohu alebo časovú zónu. Tímy odborníkov s rôznorodou kvalifikáciou sa budú deliť o svoje znalosti a skúsenosti a tak prístup k zákazníkom bude bezproblémovejší , zníži sa tiež možnosť duplicity činností a zdrojov.

„Firma HP pri rozhodovaní o umiestnení nového európskeho IT centra skúmala viaceré lokality a medzi rozhodujúce faktory výberu patrili jazykové schopnosti, konkurencieschopné hlasové a dátové siete, stabilná hospodárska situácia a politické prostredie”, uviedol Rolf Lobreyer, EMEA Delivery Manager, HP. Plusom Slovenska bola aj strategická poloha - blízkosť západnej, ale aj východnej Európy, ktorá predstavuje dôležitý rozvíjajúci sa trh.
“Novootvorené Európske centrum pre podporu IT operácií v Bratislave opäť potvrdilo, že Slovensko sa dostáva na mapu investorov z priemyslu IT”, zdôraznil P. Weber, generálny riaditeľ spoločnosti HP Slovakia.

Slovenskému trhu práce prinesie toto centrum prácu pre profesionálov nielen z hlavného mesta, ale aj z ďalších regiónov s väčšou koncentráciou vysokoškolsky vzdelaných technologických odborníkov. Predstavitelia HP veria, že tak aspoň čiastočne zabránia úniku mladých mozgov zo Slovenska, ktorí už nebudú musieť hľadať uspokojenie svojich profesionálnych ambícií hľadať za hranicami. HP ponúka prácu v medzinárodnom prostredí a možnosť ďalšieho profesionálneho rastu. Prípadní záujemcovia získajú viac informácií na hotline 0850/123 842 alebo na www.hp.sk/jobs.

Zdroj: tlačová správa

Neprehliadnite: