Paušál pre študentov...?

Ivan Kvasnica  /  10. 05. 2004, 00:00

EuroTel predstavil dva nové paušálne programy určené výhradne pre študentov - Študent Viac a Študent Plus. Poviete si: prečo nie? Veď žiadny takýto podobný program na Slovensku zatiaľ neexistoval. Otázne však je, či môžeme čakať väčšie rozšírenie tohto paušálu u študentov. Aj na túto otázku nájdete odpoveď v tomto článku.

Základné info

Paušály Študent Viac a Študent Plus si môžu aktivovať za 1,-Sk resp. 99,-Sk všetci denní študenti, ktorí musia navyše vlastniť tzv. kartu ISIC (Medzinárodný identifikačný preukaz študenta). Pri obidvoch variantoch si musí študent odložiť z úsporov 399,-Sk bez DPH mesačne bokom na zaplatenie tohto paušálu.

Popis a ceny

Pri bližšom zoznámení s týmito paušálmi zistíte, že sa v podstate jedná o takmer totožný ten istý paušál, ako je 55Viac resp. 55Plus, navyše za rovnakú cenu. EuroTel však študentom za tieto peniaze ponúka až 75 voľných minút do všetkých sietí na Slovensku, 110 voľných víkendových minút v sieti EuroTel a 20 voľných SMS do siete EuroTel. Za ďalšie SMSky si zaplatíte 1,50 Sk za správu od 7:00 do 19:00. Za volanie nad rámec voľných minút Vám EuroTel naúčtuje 1,-Sk / min. do siete EuroTel pri variante Viac a 0,75 Sk / min. do siete EuroTel pri variante Plus. K týmto programom si tiež môžete zakúpiť mobilné telefóny v akciovej cene. Zvláštnosťou však je, že je nutná viazanosť na 12 (pri variante Viac) resp. na 24 mesiacov (pri variante Plus).

Zhodnotenie

K týmto paušálom sa EuroTel vyjadril prostredníctvom svojho hovorcu, pána Milana Hrica nasledovne: "EuroTel priniesol pre študentov programy, o ktoré je z ich strany vysoký záujem. Práve cena daných paušálnych programov spolu s benefitmi a ponukou akciových telefónov je pre študentov veľkým lákadlom." Avšak osobne si myslím, že cena 399,-Sk za mesiac je pre väčšinu študentov neprijateľná a vysoká. Osobne by som si pri študentskom programe predstavoval cenu okolo 100 - 200,-Sk (aj keď s menším počtom voľných minút). Navyše som sa zmienil o karte ISIC - túto kartu si je treba však tiež predplatiť a zaplatiť 180,-Sk za každý rok. Podivuhodná je tiež nutnosť zaviazať sa na používanie tohto programu na 12 resp. 24 mesiacov, čo mnohých študentov taktiež odradí. Navyše EuroTel o týchto paušáloch na svojich internetových stránkach vôbec neinformuje a paušály je možné zriadiť len do leta.

Čo by som dodal na záver? Tieto paušály síce neprilákajú mnoho študentov, pre ktorých je lepšie si aktivovať paušál Ideal alebo ponechať kartu Easy, je to však prvý pokus zaviesť na Slovensku niečo podobné. Postupom času by sme možno mohli pozorovať postupné zlepšovanie týchto paušálov alebo zavedenie konkurencie od Orange-u.

Študent Viac Študent Plus
Aktivácia 99,-Sk 1,-Sk (s DPH)
Mesačne 399,-Sk (bez DPH) 399,-Sk (bez DPH)
Voľné minúty 55 + 20 55 + 20
Víkendové minúty 110 110
Voľné SMS 20 20
Za každú ďalšiu SMS 1,50 Sk (7:00 – 19:00) 1,50 Sk (7:00 – 19:00)
Za minúty nad rámec 1,-Sk / min. (EuroTel) 0,75 Sk / min. (EuroTel)

Neprehliadnite: