Technológia Centrino oslavuje rok svojej existencie

Tlačový servis  /  16. 04. 2004, 19:19

Práve pred rokom, 12. marca 2003, predstavila spoločnosť Intel Corporation mobilnú technológiu Intel® Centrino™ spájajúcu bezdrôtové funkcie pre novú generáciu mobilných počítačov. Pod značkou mobilnej technológie Intel Centrino je sústredené úsilie spoločnosti Intel zabezpečiť bezdrôtový produkt vhodný pre stále mobilnejší svet. A práve vďaka tomuto úsiliu sa vízia prepojeného sveta spoločnosti Intel rýchlo stáva realitou.

MOBILNÁ TECHNOLÓGIA INTEL® CENTRINO™ OSLAVUJE ROK SVOJEJ EXISTENCIE

PRAHA, 12. marca 2004 – Práve pred rokom, 12. marca 2003, predstavila spoločnosť Intel Corporation mobilnú technológiu Intel® Centrino™ spájajúcu bezdrôtové funkcie pre novú generáciu mobilných počítačov. Pod značkou mobilnej technológie Intel Centrino je sústredené úsilie spoločnosti Intel zabezpečiť bezdrôtový produkt vhodný pre stále mobilnejší svet. A práve vďaka tomuto úsiliu sa vízia prepojeného sveta spoločnosti Intel rýchlo stáva realitou.

Podľa mnohých výskumov predstavujú práve notebooky jednu z najlepšie predávaných komodít v oblasti informačných technológií. Veľkou mierou tomuto trendu prispelo práve uvedenie mobilnej technológie Intel Centrino na trh. Ľudia tak môžu byť aj na cestách v stálom spojení so svojimi blízkymi, priateľmi a spolupracovníkmi. Mobilná technológia Intel Centrino je určená pre všetkých, kto chce mať voľnosť a flexibilitu pri práci, hrať sa a pripájať sa odkiaľkoľvek.

„Použitie skutočne mobilných notebookov mení spôsob života mnohých ľudí. S notebookmi vybavenými mobilnou technológiou Intel Centrino si ľudia na služobných cestách môžu pri čakaní na letisku kontrolovať svoj e-mail alebo si čítať on-line noviny vydávané v ich meste a ešte mať dostatok energie v batérii, aby sa mohli v priebehu letu domov pozerať na film z DVD,“ hovorí Martin Korman zo spoločnosti Intel. „Študenti sa môžu registrovať na predmety budúceho semestra alebo si hľadať brigády priamo z vysokoškolskej knižnice či menzy, alebo dokonca pri odpočinku na lavičke v parku - a to všetko z elegantného, ľahkého systému, ktorý nijako neobmedzuje svojou váhou.“

O rozšírenie povedomia o Wi-Fi a hotspotoch usiluje spoločnosť Intel prostredníctvom programu Wireless Validation Program. Tento program bol vyvinutý spoločnosťou Intel v rámci prípravy a testovania mobilnej technológie Intel Centrino, ktorá bola testovaná rôznymi WLAN prístupovými bodmi, kombináciami software, rôzne umiestnenými hotspotmi a rôznymi poskytovateľmi bezdrôtových služieb za účelom zabezpečenia plnej kompatibility a teda aj plnej spokojnosti zákazníkov.

Súčasť mobilnej technológie Intel Centrino, ktorá predstavuje najlepšiu technológiu spoločnosti Intel pre mobilné počítače, je nový mobilný procesor, súvisiace čipsety a funkcie bezdrôtových sietí podľa štandardu 802.11 optimalizované, testované a preverené s cieľom zabezpečiť vzájomnú spoluprácu. Okrem bezdrôtových komunikácii je mobilná technológia Intel Centrino vybavená funkciami navrhnutými s cieľom predĺžiť schopnosť prevádzky počítača pri napájaní akumulátormi, umožniť tenšie a ľahšie konštrukcie notebookov a poskytnúť mimoriadny mobilný výkon.


Spoločnosť Intel je najväčším svetovým výrobcom mikroprocesorov, a zároveň je popredným výrobcom počítačových, sieťových a komunikačných produktov. Podrobné informácie o spoločnosti Intel sú k dispozícii na www.intel.com/pressroom alebo www.intel.com/cz/pressroom.

Intel, Intel Centrino, Pentium, technologie SpeedStep sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti Intel Corporation alebo jej dcérskych spoločností v Spojených štátoch a ďalších krajinách.

Ďalšie názvy a značky môžu byť nárokované ako vlastníctvo iných subjektov.

Neprehliadnite: